U trendu

Sprečite prazničnu euforiju – lako i brzo

Pretpraznična euforija je uveliko počela, ali ukoliko želite da izbegnete gužve, da što bolje organizujete svoje vreme i bez stresa i umora provedete predstojeće praznike, postoje neki trikovi koji će vam u tome pomoći.

Ovo su saveti kako da odmorni dočekate Novu godinu i Božić.

Ranije pošaljite čestitke

Dobro organizovani ljudi već početkom decembra završe sa kupovinom, pisanjem i slanjem novogodišnjih i božićnih čestitki porodici i prijateljima. Za slanje e-čestitki možete odvojiti i par trenutaka dan pre praznika i obradovati voljene osobe.

Sami napravite poklone

Ručno pravljeni pokloni pokazuju ljubav i posebnu pažnju, i dobro organizovane osobe unapred planiraju šta će pokloniti voljenim osobama.To istovremeno može biti i zabavna porodična aktivnost, a i finansijski je isplatljivije.

Poklone kupujte unapred

Svi znamo gužve i stres koji će vas sačekati ukoliko kupovinu ostavite za poslednji trenutak. Zato napravite listu kome želite šta da poklonite, pratite sniženja i akcije kako bi finansijski prošli bolje i požurite kako bi izbegli redove u prodavnicama.

Hranu pripremite ranije

Pripremanje zakuske, jela i kolača za praznike može biti stresno, te je zato najbolje par dana ranije napraviti one poslastice koje mogu stajati, poput sitnih kolača.

Ranije posetite Deda Mraza

Ako želite da obradujete decu, izbegnite dugotrajno čekanje u redu i pre nego što počnu novogodišnje gužve priredite klincima razgovor sa Deda Mrazom.

Slobodno recite – NE

Ako unapred znate da neke obaveze nećete stići da obavite, jednostavno odbijte pozive za neke događaje. Odaberite ona dešavanja koja su vam zaista važna, i drugima iskreno recite da ove godine zaista nećete imati vremena za njih.