U trendu

Srbin izbacio detaljnu računicu za svadbenu kovertu: ‘Ako ne želite da se osramotite, ovo je minimum’

Sezona venčanja je u punom jeku, a večna nedoumica koje muči mnoge jeste koliko je novca dovoljno staviti u koverat kao poklon za mladence. Vremena su se promenila, zahtevi, pa i troškovi. Nekome je 50 evra previše, a nekome minimum.

„Koliko da dam novca, a da se ne osramotim“, mnogima se vrti po glavi, pa i jednom Srbinu koji je javno zatražio savet.

„Nekada je običaj bio 100 evra, ali to je bilo davno, a inflacija udarila. Koliko se sad nosi u kuverti? Beograd je u pitanju“, upitao je on. Ubrzo su usledili najrazličitiji odgovori, među kojima je bilo šaljivih, ali i onih vrlo logičnih.

„Stavi 500, neka ide život“, glasio je prvi, a zatim su se nadovezali ostali. Jedan od njih dobio je najviše lajkova.

Evo kako glasi jedna od računica koja zavisi od toga koliko ste bliski s mladencima, koliko imate i želite da pokažete da imate.

Osnovica je 50 evra po osobi, a onda na to dodajte sledeće:

blizak si s mladencima: dodaj 50 evra,
kum si: dodaj 50 evra minimalno,
bogat si: dodaj 50 evra,
želiš da svi znaju da si bogat: dodaj 100 evra
jako siromašan: dodaj manje od 50 evra ili smisli izgovor da ne ideš.

„Pripremanje svadbe u Srbiji za mladence je postao biznis. Gleda se uloženo i dobijeno, što je jako jadno i bedno. Stavi koliko si u mogućnosti i koliko misliš da je u redu“, komentarisao je drugi korisnik.

„Minimum koliko možeš platiti je onoliko koliko mladenci daju za tebe (cena stolice, tj. hrane), tako da im nisi trošak“, savetovao je treći.

„Meni je 50 evra po ‘stolici’ u redu. Znači moja žena i ja kad idemo dajemo 100 evra. Kada smo išli kod rodbine svi kao porodica, pošto nas je bilo više, računali smo svi po 50 evra u jednu kuvertu i to je to. Mislim da je to sasvim u redu. Ako je do novca problem onda nije trebalo ni da zovu“, glasio je još jedan od komentara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар