Srpski glumac dve godine vodi borbu sa opakom bolešću, smršao 30 kg (foto)

Glumac Tihomir Arsić pojavio se danas na svečanosti povodom promocije najmlađih oficira na kojoj je recitovao. Tihomir se veoma dugo nije pojavljivao u javnosti, a toliko se promenio da skoro niko nije mogao da ga prepozna.

Publika ga je pre dve godine poslednji put gledala na malim ekranima i to u serijama “Urgentni centar” i “Ubice mog oca”, a baš pred snimanje filma o čoveku koji umire od raka otkrio je loše vesti, te da boluje od kancera otkriva.

On je za Blic otkrio da boluje od raka pankreasa i da mu je veoma teško da sada ide na hemoterapije dok vlada pandemija.

– Čuvam se, ali to bi bilo jako teško za mene ukoliko bih se zarazio. Striktno vodim računa o merama opreza, primam hemoterapiju i puno se vodi računa da se ne uvuče korona, jer bi to bilo kobno za mene. Mada crne prognoze za nas besmrtne ne važe. Uživam u životu i treba da se desi nešto ovako da bismo shvatili koliko je recimo lepo kad pada kiša.

Otkrio je i zbog čega je prihvatio da bude deo promocije najmlađih oficira Vojske Srbije.

– Borim se sa ovom teškom bolesti, nisam pričao o tome, ali sam dobio sada ponudu koju nisam mogao da odbijem. Veoma sam zadovoljan što sam bio deo ceremonije, ja sam od onih konzervativnih tradicionalista koji poštuje uniformu i čast mi je da radim za vojsku pogotovo u ovoj situaciji kad se dostojanstvo i imidž vraća ka onome što je nekad simbolizovalo status oficira u društvu, oni su nekad bili najobrazovaniji i najnapredniji sloj društva, rekao je Tihomir.

Otkrio je i čime se sada bavi.

– Sada imam 30 kilograma manje, već dve godine se borim sa tim. Nisam pričao o tome, ali nisam ni krio jer nisam nešto ni bio u žiži interesovanja javnosti. Glumom se nisam bavio dugo, a sad sam pri Vladi Srbije, radim kao specijalni savetnik u Ministarstvu za kulturu. To radim diskretno i trudim se da se bavim kulturom koliko je moguće, a ne uplitati se u politiku

Tihomir Arsić je srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac prepoznatljiv po ulogama u filmovima „Dečko koji obećava“, „Veliki transport“, „Igmanski marš“, „Pejzaži u magli“ i drugima, dok ga je televizijska publika ga je nedavno gledala u ulozi fudbalskog menadžera Barona u popularnoj seriji „Ubice mog oca“. Rođen je 21. jula 1957. godine u Zemunu. Bio je u braku s pevačicom Biljanom Krstić s kojom ima dve ćerke, Milicu i Lenku. Od 2011. godine je u braku s balerinom Jelenom Ćosić s kojom ima ćerku Veru i sina Arsenija. Živi na relaciji Beograd – Belanovica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.