U trendu

Srpski turisti izveli neviđenu prevaru na krstarenju: ‘Kome bi ovako nešto palo na pamet’

Srpski turisti su poznati po time da su i te kako sposobni da iskoriste situaciju kako bi što bolje prošli, a „prevara“ koju su nedavno izveli na jednom krstarenju samo je još jedan dokaz da srpska snalažljivost ne poznaje granice.

Agencija je imala povoljne aranžmane za posetu skandinavskih zemalja. Put je trajao dve nedelje, putovalo se autobusom, a putovanje je koštalo manje od 500 evra po osobi. Kao jedan od najupečatljivijih trenutaka te avanture ističe se plovidba brodom iz Stokholma prema Helsinkiju.

“Međutim, na tim krstarenjima doručak je 17 evra, što je stvarno preskupo, posebno ako imamo na umu da su naši putnici uglavnom penzioneri. Ipak, srpski turisti su i tu smislili foru“, rekla je turistička radnica za Novu.rs.

Jedan turist bi otišao na doručak u restoran, a onda sa šoljicom kafe otišao u pušačku zonu. Tamo bi šoljicu predao sledećem koji se umesto njega vratio u restoran – na besplatan doručak.

Kako kaže, osoblje ništa nije primetilo, a ovako je i više njih moglo da doručkuje po ceni jednog doručka.

„Na kraju ih je provalio vodič, srećom, zaposleni tamo verovatno ne mogu da zamisle da bi nekome tako nešto palo na pamet“, tvrdi radnica agencije.

Ipak, prisetila se i jednog neprijatnog trenutka koji du doživeli. I ovog puta, reč je bilo o doručku.

„Samo jednom mi je stigla pritužba da su videli ženu, jednu od naših putnica, kako je svu šunku strpala u torbu. Znam i da turisti kad ujutru imaju švedski sto vole da naprave sendviče za kasnije, a jednom smo dobili i molbu jedne od putnica da ukinemo doručak – da se ne bismo brukali“, navela je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (29)