U trendu

Srpski turisti svake godine prave velike probleme u Grčkoj: Ugostitelji nemaju rešenje

Iz jedne srpske turističke agencije otkrili su za Novu.rs da jedan od glavnih problema s grčkim ugostiteljima srpski turisti prave zbog – paprike. Kako kažu, ne love svi termine u septembru samo da bi uživali u toplom moru i plažama bez gužve, neki su tu prepoznali i dodatnu korist.

“Autobus usput stane u Leskovcu, tu kupe papriku u vrećama. I onda odmor iskoriste i za pečenje paprike – ne na plaži, već u apartmanima u Grčkoj”, rekao je kroz smeh sagovornik i pojasnio da “paprika turizam” onima koji ga praktikuju zapravo donosi višestruku korist.

Prvo, letuju po gotovo nerealnim cenama – poznato je da su krajem septembra aranžmani nekoliko puta jeftiniji nego u sezoni. Drugo, ne gube vreme za tradicionalno pripremanje zimnice. Treće, možda i ključno, ne troše svoju, već grčku struju za pečenje paprika, što im značajno olakšava račun za taj mesec – a to bi u idućim mesecima moglo biti još izraženije.

Grčki ugostitelji su, navodno, svesni šta se događa, ali nemaju rešenje. Ipak, sigurno je da im “paradajz turizam” više nije najveća noćna mora kad su Srbi u pitanju, piše Nova.rs.

Od žalbi koje stižu na račun ponašanja srpskih turista, daleko ispod te je ona na račun tinejdžera koji pod stolom hotelskog restorana dolivaju u čaše sok i pivo kupljene u obližnjem supermarketu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (15)