U trendu

Šta će se dogoditi ako 60 sekundi trljate kažiprst?

Japanska drevna medicina kaže da se neke uobičajene zdravstvene tegobe, kao što su glavobolja i zatvor, mogu ublažiti trljanjem određenog prsta.

Japanci smatraju da je svaki prst povezan sa određenim organom u telu i da se na poboljšanje funkcionisanja tog organa i otklanjanje nekih uobičajenih zdravstvenih problema, poput glavobolje i zatvora, može uticati preko određenog prsta.

Svaki prst na našoj ruci, prema alternativnoj medicini, povezan je sa nekim organom i određenim fizičkim bolom. Da biste se rešili tog bola, protrljajte određeni prst i vrlo brzo bi simptomi trebalo da ublaže ili čak nestanu. Dovoljno je samo 60 sekundi trljanja da osetite promenu na bolje, prenosi Zadovoljna.hr.

Saznajte koji prst treba da trljate u zavisnosti od toga koji zdravstveni problem vas muči:

1. Palac je povezan sa srcem i plućima. Masirajte ovaj prst kada osetite da vam srce (pre)jako kuca i kada vam nedostaje daha.

2. Kažiprst je povezan sa bubrezima i bešikom. Masirajte ovaj prst kada patite od zatvora ili dijareje. Masirajte ga i u slučaju da imate problema sa slezinom i stomakom.

3. Srednji prst je povezan sa žučnom kesom i jetrom. Masirajte ovaj prst kada patite od nesanice, migrene ili kada osećate mučninu tokom vožnje.

4. Domali prst je povezan sa debelim crevom. Masirajte ovaj prst ako patite od glavobolje, migrene i ukočenosti i bolova u vratu, što može biti posledica loše cirkulacije.

5. Mali prst je povezan sa tankim crevom. Masirajte ovaj prst kada osetite anksioznost i nervozu.

Dodatni savet: U našim dlanovima ima mnogo nerava, pa ako želite da poboljšate svoje zdravlje, jednostavno pljesnite rukama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.