U trendu

Šta god rade uvek kasne, oni spadaju u ova 4 tipa ličnosti, kažu psiholozi

Australijski psiholog dr Karl Kruselnički izjavio je da osobe koje uvek kasne spadaju u neku od četiri tipa ličnosti – sanjar, užurbani tip, perfekcionista ili buntovnik.

Ukoliko želite da prestanete da kasnite, odredite koji ste od ova četiri tipa, a onda pročitajte i kako da promenite sebe.

Sanjar
Reč je o osobama koja imaju nerealnu sliku o vremenu koje im je potrebno za sve obaveze.Sebi najčešće govore da im treba minut da se istuširaju, 30 sekundi da se obuku i ostaće im vremena da jedu pre nego što izađu iz kuće. Ubediće sebe da stižu i da svrate da plate račune i da će začas sve da obave. Za sve to treba mnogo više vremena, pa sanjari obično gde god da krenu kasne, prenosi Espreso.

Savet: Ključ je u tome da sanjari počnu da koriste aplikacije koje će im pomoći da shvate koliko im treba vremena za sve obaveze ili jednostavnije, da mere vreme i zapisuju koliko im treba za tuširanje, za sušenje kose i ostalo, da bi stekli realnu sliku koliko imaju vremena da ne bi kasnili.

Užurbani tip
Ove osobe vole da sve rade na brzinu i uvek nekud žure. Užurbani tip će svaku obavezu ostaviti za „pet do 12“, mrzi da čeka pa će radije krenuti na zakazano mesto malo kasnije da ne bi čekao nekog 15 minuta. Veruju da bolje funkcionišu pod stresom i kada imaju zacrtan rok.

Savet: Ako ste ovaj tip osobe, dozu adrenalina treba da dobijete iz fizičke aktivnosti, a ne tako što ćete uvek kasniti. Radite, vežbajte, isplanirajte svoje vreme.

Perfekcionista
Ovaj tip osobe previše vremena gubi na detalje – od toga da li je dobro zategnut krevet, da li je šminka na mestu i na kraju zakasne.

Savet: prestanite da se opterećujete nevažnim stvarima i shvatite da je, u većini slučajeva, važnije da sve bude završeno, a ne savršeno.

Buntovnik
Ove osobe namerno kasne, jer na taj način pokazuju svoje buntovništvo i suprotstavljaju se drugima. Mrze da im neko govori šta da rade i protive se društvenim normama tako što odbijaju da dođu na vreme bilo gde. Sa njima je teško izaći na kraj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar