U trendu

Šta nikako ne treba da radite u toku novogodišnje noći

Nova godina – magična noć. Štaviše, magiju ove noći u nekoj meri kreiramo sami, posebnim ritualima. Postoji mnogo znakova o tome šta bi trebalo da se uradi u noći između 31. decembra i 1. januara, u stvari, šta ne treba raditi u toku novogodišnje noći.

Pre nego što poželite novogodišnju želju, ne trebate dugo razmišljati o formulaciji. Nemojte koristiti negativnu reč „ne“: na primer, umesto da se „ne razbolite“, bolje je koristiti „biti zdrav“. Tradicionalno, želju nemojte nikome govoriti.

Nemojte šiti dugmad poslednjeg dana u godini. Postoji vrlo visok rizik od nerešavanja starih problema u novoj godini.

Zaboravite na društvene mreže. Psiholozi kažu da čak i ako sami provodite novogodišnju noć bolje je da se za Novu godinu držite dalje od društvenih mreža. Gledanje zanimljivog filma ili predstave bila bi najbolja opcija.

Znak koji može izazvati feministički protest: nemojte slaviti praznik u isključivo ženskom društvu. Ako ne postoji drugi način, nakon 12 sati morate da izađete i čestitate muškarcima u okolini. Psiholozi u tom smislu imaju malo drugačiju teoriju – sve što je potrebno je ne provoditi Novu godinu s ljudima koji nisu kao vi.

Svečana noć se ne može slaviti u staroj odeći. Najradikalnija verzija ovog verovanja je: ne nositi nove stvari cele nedelje do praznika, već 31. decembra treba obući novu odeću.

Ne možete slaviti praznik s praznim džepovima, inače ne možete sanjati o prosperitetu i finansijskoj stabilnosti u narednoj godini.

Ne treba pozajmljivati novac uoči 31. decembra i bolje je da pokušate da ne pozajmljujete novac od 31. decembra do 19. januara.

Stvorite atmosferu mira i dobre volje bar na nekoliko dana i, prema praznoverju, oni će se nastaviti tokom cele godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar