U trendu

Šta znači kad se vratite u kuću jer ste nešto zaboravili: Verovanja otkrivaju kakav je to znak

Sigurno vam se barem jednom do sad desilo da ste pošli negde, a onda ste se na pragu setili da ste nešto zaboravili u kući i morate da se vratite.žU narodu postoje razna verovanja, pa tako se jedno odnosi upravo na to da ne valja vraćati se kući ako ste negde već krenuli, čak i ako ste nešto zaboravili da ponesete.

Nepisano pravilo je da kada krenete na put, pa se vratite po nešto što ste zaboravili, nećete imati sreće i uspeha po izlasku iz kuće, a mnogi smatraju da će vas nesreća pratiti tokom čitavog dana.

Takođe, jedno od starih verovanja kaže da ako se vratite dva ili tri puta dnevno po zaboravljene stvari, put će se završiti gubitkom ili neprijatnostima.

Pored toga, treba voditi računa i o tome koga srećete usput. Ako osoba koju ugledate po izlasku iz kuće nosi pune torbe i kese, sreća će vam se osmehnuti, ali ako vidite osobu sa praznim korpama, ništa vam neće polaziti od ruke.

Naravno, ne može se pisati o verovanjima po izlasku iz kuće, a da se ne spomenu crna mačka i odžačar kao oličenje malera i sreće. Ako vam mačka preseče put, nećete imati uspeha tog dana, ali ako ugledate odžačara, pratiće vas sreća.

Stariji ljudi na selu imali su još jedno verovanje: Ukoliko vidite riđeg konja, sledi vam susret sa dragom osobom. Ako, pak, ugledate belog konja, imaćete nepredviđene izdatke. Ovo pravilo teško je ostvariti u gradskoj sredini, ali nije loše da znate, kada otputujete na selo, možda naletite baš na konja riđe boje.

Naravno, ovo su samo narodna verovanja koja se ne zasnivaju na činjenicama, a vi sami odaberite da li ćete verovati u njih i pridržavati se pravila koja propisuju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar