U trendu

Stalno gubite ključeve? Ovim trikovima rešićete taj problem!

Gubitak ključeva od stana ili automobila predstavlja pravu noćnu moru. Svako od nas se našao u situaciji da mahnitno pretražuje ovaj komad metala po stanu, a njena nema nigde kao da je u zemlju propao. Svi ćete se složiti da se ovakve situacije dešavaju baš kad negde žurite i kada hitno treba da napustite stan. Ipak, gde ima problema, ima i rešenja.

Upečatljiv privezak

Privezak za ključeve obavezno morate imati, svidelo vam se to ili ne. Po mogućnosti, izaberite onaj jarkih boja ili veliki privezak za ključeve može pomoći da ih lakše pronađemo jer nam mozak prvo registruje jarke boje poput narandžaste, crvene i žute, tvrde psiholozi.

Napravite duplikat

Kopiju ključa od ulaznih vrata čuvajte na vidljivom mjestu i nemojte je premeštati ako stvarno ne morate. Najbolje bi bilo da je nosite sa sobom u novčaniku ili ispod maske telefona. Tako ćete biti sigurni da vam je rezervni ključ uvek uz vas.

Nervoza je najveći neprijatelj

Kada primetite da vam nema ključa, ma koliko bilo teško, trudite se da ostanete smireni. Nervoza dodatno utiče na rasuđivanje, te nećete videti traženi predmet čak i da vam je pred nosom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar