U trendu

Stan nije očistila 30 godina, a prizori iz njenog doma će vas zgroziti (foto)

Na britanskoj ITV televiziji prikazala je nova epizoda emisije “Call The Cleaners”, u kojoj se pojavljuju ljudi koji žive u potpunom haosu, okruženi smećem, a u čišćenju domova pomažu im profesionalci.

Jedna od onih koja je svoju kuću napunila gomilom nepotrebnih stvari i đubreta je Džojs, 68-godišnja penzionerka iz Londona koja punih 30 godina nije počistila svoj stan. Zbog decenija sakupljanja raznih materijala za rukotvorine koje izrađuje iz hobija, više nije imala slobodnog mesta ni da sedne, piše Dejli Mail.

Džojs je svoj ceo život posvetila rukotvorinama koje su toliko zakrčile njen dvosobni stan, da su u pomoć morale da joj priteknu profesionalne čistačice majka i ćerka, Maksin i Džasmin, koje su dale sve od sebe da se izbore s gomilom smeća, uglavnom uzoraka tkanine i pribora za šivenje, pletenje i slikanje.

Pre njihovog dolaska Džojs je morala da se penje preko kutija i crnih kesa sa smećem da bi došla do jedinog slobodnog mesta u sobi gde je mogla da sedne i odmori.

“Očajna sam, ne mogu da se krećem po kući”, požalila im se, ali kako je dan odmicao, Džojsina anksioznost zbog bacanja njenih stvari je rasla, pa čistačicama nije dozvoljavala da bace ni stiropor i lišće. Džojs  im je objasnila da ‘mogu bacati samo smeće, a ne ono što joj je potrebno’. A činilo se da joj je potrebno sve.

Nakon što je tim iz kuće izneo ukupno 60 kutija punih raznog smeća, uglavnom rukotvorina i pribora, moglo se početi s ozbiljnim čišćenjem. Iako je prva Džojsina reakcija bila oduševljenje jer ‘napokon vidi pod’, to nije dugo potrajalo i brzo je tražila da se ‘sve kutije vrate nazad u stan’.

Dok su unosile sve što su prethodno iznele, majka i ćerka su priznale da Džojs spada u najgori tip klijenata koji postoji, sakupljače koji se ne mogu ničega odreći koliko god bespotrebne te stvari bile.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.