U trendu

Stara fotografija s letovanja ujedinila region: „To je bila Jugoslavija i neka lepša vremena“ (foto)

„Teška vremena, prijatelju moj, đavo ih odnio“, pevao je bend Neki to vole vruće još 1986. godine. Ipak, mnogi bi se danas složili da su vremena sve gora i gora. Brojni tvrde da se nekad mnogo bolje živelo, a tome u prilog ide i fotografija objavljena na Fejsbuk stranici Nostalgija koja u ovom trenutku ima više od 2000 lajkova.

Na fotografiji je prikazana jedna četvoročlana porodica na moru. Čini se da je jedan mali Fića tada, osim ljudi, mogao da peveze i sto, stolice na rasklapanje, hranu, vodu, šator i brojne druge stvari.

Ovo je bila Jugoslavija. ❤️

Posted by Nostalgija on Thursday, November 17, 2022

Ni roditelji ni djeca nisu „buljili“ u mobnilne telefone po cveo dan, igrale su se karte, a deca su se zabavljala igrajući Sandokana ili ko je jači. Štaviše, kada malo bolje razmislimo, u vreme kada momci iz Neki to vole vruće pevaju o „Teškim vremenima“, proizveden je i poslednji Fića. Radi se o već spomenutoj 1986. godini, a nosio je oznaku Zastava 850 SC, piše Net.hr.

Zastava 750 se koristila u brojnim službama bivše države: policiji (miliciji), autoškolama, auto klubovima (pomoć na putu), serviserima (sa sandukom za alat i dilove na mestu zadnjih sedišta).

„I bilo nam je lepo. Imali smo svi sve. Imali smo ORA Sava, gradili nasipe, ceste. Sadili šume. Bilo je lepo“, „Nema više ovakve države“, „Ovo se vreme nikad neće vratiti. Ostaje nam samo da se sećamo prelepog detinjstva“, „Bila su to bezbrižna leta u kampovima“, „Živela Jugoslavija“, „Nikad više ovakvog vremena“, samo su neki od brojnih komentara ispod fotografije.

Šta god mislili o tome danas, čini se da se vreme bez telefona i vreme u kojem je četvoročlana porodica bezbrižno mogla da ode na more ne pazeći pritom hoće li sipati litar goriva više ili manje, zaista nikad više neće ponoviti.

Ipak, ne želimo vas ostaviti setne i tužne pa vam za kraj donosimo i nekoliko viceva – u čast slavnom Fići koji je obeležio čitav jedan period.

Zašto vozači Fiće sigurno idu u raj?
– Jer su s njime već bili u paklu!

Zašto vozači Fiće nikada ne nose autokartu?
– Ne mogu da odu daleko, pa ne mogu ni da zalutaju.

Mnogi ne znaju da je Fića, u stvari, napravljen za pet osoba…
– Jedna ga vozi, a ostale guraju…

Šta treba uraditi kad Fića prokuva?
– Prestati da ga gurate i pustiti da se odmori.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar