Stara poslovica krije tajnu: Srećan život je moguć, samo ovako će vas radost pratiti na svakom koraku

Jevrejski narod je mudar. O pronicljivom umu Jevreja govore i legende – i to sa razlogom. Njihove oštroumne i duhovite izreke i poslovice su one iz kojih možemo puno naučiti.

„Radosna osoba je uvek u pravu“

Ovo ne znači da morate uvek da se smejete i šalite da bi vas u životu pratila sreća, posebno ne treba to da radite na veštački način. Poslovica nas zapravo podseća koliko je važno da imamo pozitivan odnos prema svetu i drugima, poziva na nadu, ponizno prihvatite ono što se dešava i ako to ne možete da promenite, onda nastavljate čistim srcem sa puno vere da će biti dobro.

Čak i u danima kada vam sve izgleda tmurno, već sutra sve može biti potpuno drugačije. Ako odlučite da patite i očajavate, bićete nesrećni. Ali ako se potrudite da u svakoj situaciji vidite nešto dobro, razveselite se, nađete razloge za zahvalnost, radost, onda će se sve uskoro promeniti.

Optimizam je preduslov za opstanak u ovom surovom svetu. pomaže da se fokusirate na dobro, na mogućnosti. Optimizam puni, okrepljuje i pomaže da uživate u životu. Osoba koja može da vidi pozitivno i dobro je srećna i zadovoljna. Takva osoba radi na sebi, razvija se kroz dobru energiju i uvek veruje da će sve biti u redu, prenosi „Sensa“.

Bez obzira kojim zanimanjem se bavili, da li smo bogati ili u finansijskim problemima, da li smo u vezi ili u paru, da li smo postigli ono što smo maštali, ili još uvek radimo na tome – ako ste izabrali da budete srećni i optimistični, vi ste na pravom putu!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.