U trendu

Stari kineski trik za privlačenje bogatstva: Uvek u novčaniku čuvajte ovoliko novčića

Privlačenje dobre sreće i izobilja veoma je zanimljiva tema u feng šui veštini, pa tako uz male izmene u svakodnevnom životu možemo postati bogatiji i srećniji.

Postoje i mali trikovi koje bi trebalo da praktikujete ako želite više novca u svom života.

U Kini se verovanje o srećnim brojevima zasniva na tome kako se izgovaraju. Najsrećnijim brojem tako se smatra 8, pravi simbol izobilja, sreće i bogatstva.

Kinezi obožavaju broj 8, pa će tako stanovi na osmom spratu ili automobili čije registarske tablice sadrže taj broj biti prodati po višoj ceni, jer donose sreću.

U tradicionalnoj tao kulturi, osmica znači celovitost, praktično ceo univerzum jer on „počiva“ na osam smerova. U modernoj Kini, reč za broj osam izgovara se „ba“, što je slično riječi „fa“ koja u slobodnom prevodu znači „imućan“ ili „brzo stečeno bogatstvo“. Dakle, ovaj broj je praktično simbol novca, piše Novi.ba.

U skladu sa ovakvim razmišljanjem drevno verovanje obuhvata i ideju da bi u novčaniku trebalo da nosite metalni novac u sitnim apoenima čiji je zbir osam.

Pošto novčići takođe privlače sreću, neka se u odvojenom delu vašeg novčanika uvek nalaze kovanice koje u zbiru daju osam. Bolje je da to budu novčići od jednog, dva i pet dinara, nego četiri puta po dva dinara, jer broj četiri baš i nije srećan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar