Stari običaj u koji mnogi pogrešno veruju: Zašto se bebama stavlja crveni konac oko ruke?

Nošenje crvenog konca oko ruke je običaj koji datira još iz antičkog doba…

Sigurno ste već kod nekoga primetili taj detalj, a često se crveni konac stavlja na ruku bebe kako bi je štitio od zala.

Ipak, postoje oni koji veruju u ovaj narodni običaj, dok mu drugi ne pridaju mnogo značenja, a evo šta kaže sama tradicija.

Prva stvar koju treba da znate je da se taj običaj koristi kao amajlija još od antičkog doba. Stoga, njegova glavna funkcija se odnosi na privlačenje pozitivne energije i odbijanja zla od onih koji ga nose oko ruke.

U drevna vremena verovalo se da dete mora da nosi oko ruke crveni konac kako bi se zaštitilo od zlih duhova, negativne energije i kletvi. Jedna od najrasprostranjenijih verzija jeste da nošenje crvenog konca oko leve ruke služi kao zaštita od loše energije i zlih namera. To je zato što se smatra da negativna energija cirkuliše kroz levu ruku.

U drugim tradicijama ljudi ovaj običaj koriste kako bi osigurali dobrobit i prosperitet. Morate samo biti sigurni da je končić napravljen od prirodne vune, a posebno je bitno da onaj ko vam vezuje oko ruke ima dobre namere.

Kako da zavežete crveni končić bebi oko ruke?

1. Mora ga vezati osoba koja je bliska bebi (najbolje neko od roditelja) koja istinski brine za njenu dobrobit.

2. Najbolje je napraviti sedam končića i poželeti želju za svaki končić koji je napravljen. Jedan stavite bebi oko ruke, ostale čuvajte i kada stari pukne, zamenite ga sledećim.

3. Končić mora biti od čiste vune.

4. Veoma je važno da postoje dobre namere kada se konac vezuje, kako biste privukli uspeh i sreću, ali i odbili negativnu energiju i zle namere.

Šta se dešava kada končić pukne?

Kada se prekine, ne brinite jer je to dobar znak. Prekid znači da je prikupio svu negativnu energiju koju je mogao i da je vreme da ga zamenite novim.

Značenje drugih boja končića, prema tradiciji:

Narandžasta: Koristi se da čuva zdrave ambicije, čistoću i harmoniju, a najviše se koristi u budističkoj religiji.

Roze: Garantuje istinsku i strastvenu ljubav na duži period.

LJubičasta: Služi da stimuliše kreativnost i maštu.

Crna: Ova boja privlači stabilnost i mir.

Bela: Pomaže da postanete mudriji i iskreniji.

Žuta: Stimuliše uspeh kod osoba sa nekim kreativnim darom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.