U trendu

Štedite malo: Na ovih 15 stvari ne bacajte pare!

Za veći deo stvari sa spiska koji sledi, sigurno imate adekvatnu zamenu. Reklame su osmišljene da vam privuku pažnju i da vas ubede u to da vam je neki predmet zaista potreban.

Današnje tehnike marketinga su bazirane na decenijama istraživanja tržišta i psihologije, tako da se svaki proizvod može učiniti kao preko potreban. Upravo to je i namera svake reklame.

Slede praznici, i bilo bi lepo da uštedite neki dinar kako biste sebi priuštili nešto što dugo želite ili što vam je zaista potrebno.

Za veći deo stvari sa spiska koji sledi, sigurno imate adekvatnu zamenu, i kupovina ovih proizvoda bi definitivno predstavljala bespotrebno bacanje novca.

1. Flaširana voda – dovoljno je da je kupite jednom i da je kasnije dopunjujete vodom sa česme. Hidratacija je veoma važna, ali učinak je isti. Kupujte flaširanu vodu baš ako ste zaboravili da je ponesete.

2. Odeća za trening – obična trenerka i majica su sasvim dovoljne, nema potrebe za posebnom garderobom.

3. Najnoviji uređaji – nema potrebe da kupujete najnovija tehnološka dostignuća, ako uređaji koje već imate savršeno rade. Trka sa tehnologijom je unapred izgubljena, jer su novi proizvodi skupi, pa jedino što postižete jeste bankrot.

4. Srećke – igre na sreću su osmišljene kako biste vi gubili, tako da nema potrebe da bacate novac na njih.

5. Slamke za piće – ne predstavljaju veliki izdatak, ali složićete se da su bespotrebne.

6. Suveniri, magneti za frižider – od njih nemate nikakvu korist, a fotografije su svakako bolje kada želite da evocirate uspomene na putovanje.

7. Zlatni nakit – efektan komad nakita može biti i od srebra, stakla, plastike ili bižuterije.

8. Novine – menjaju se trendovi, i danas kada su vam sve informacije dostupne na internetu, za novinama nema potrebe.

9. GPS navigacija – svaki pametni telefon danas poseduje GPS uređaj, tako da nemate potrebu za posebnim aparatom.

10. Sređivanje u salonima – bilo da se radi o kosi, koži, noktima ili mejkapu, apsolutno sve možete odraditi sami kod kuće. Na internetu možete pronaći bezbroj rešenja i ideja, a isplativije je da kupite proizvod koji vam je potreban za tretman, nego da idete na tretman.

11. Firmirana odeća i obuća – ne zavaravajte se da ćete biti primećeni zbog toga. Važnije je kako vam nešto stoji nego gde ste ga kupili. Takođe, važnije je da budete svoji, unikatni i da vam je udobno u onome što nosite.

12. Kućni ukrasi i figurice – samo ćete imati više poslova oko skupljanja prašine, a i minimalizam je u trendu.

13. Igračke za decu – time zapravo ubijate kreativnost deteta. Kada ima sve što poželi od igračaka, dete nema potrebu da mašta i zamišlja. Pored toga, detetu dajete loš primer, jer mu ovakvim ponašanjem poručujete da može da dobije baš sve što poželi, bez truda.

14. Članarina u teretani – internet je pun saveta i videa za vežbanje. Neki se odnose na same vežbe, neki drugi na pravljenje opreme. Ukoliko želite, možete uložiti novac u nešto od dodatne opreme, što ne možete napraviti sami.

15. Aplikacije za mobilni telefon – dešava se da skinete neku aplikaciju besplatno, a da kasnije se ispostavi da morate da je platite kako bi funkcionisala. Ni jedna aplikacija vam nije baš toliko neophodna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar