U trendu

Štiti od nemaštine, bolesti i zlih očiju: Ovaj predmet su naši stari s razlogom stavljali ispred ulaznih vrata

Postoji nekoliko načina da zaštitite svoju kuću od štetnih efekata, poput uroka, zavisti, negativne energije i urokljivih očiju.  Ukoliko niste sujeverni, logično je da vam ovi potezi nisu potrebni.

Iako mnogi ne mare kakvo je stanje ispred naših vrata, smatra se da je veoma bitno da vrata budu bez ogrebotina, da se redovno farbaju i održavaju. Takođe nikako ne bi trebali obuću da držite ispred jer to izaziva nered i haos u samoj porodici.

Međutim, ono što su naše bake često protiv uroka koristile jeste – metla.

Verovale su da ovaj predmet ima moć pa se tako često ispred svake kuće mogla videti jedna nova metla koja stoji obrnuto, drška je bila dole, a deo za čišćenje gore.

Kako se još od davnine loše zene koje se bave raznim magijama nazivaju vešticama, one su usko povezane sa metlom. Navodno ako veštica poželi da vam nanese nešto loše kada vidi metlu na dole ispred vaših vrata ona neće prilaziti vama, vašoj kući i porodici, piše Najžena.

I dan danas kada se beba rodi i donese u kuću pored njenog kreveca često stoji jedna mala metlica, koja je protiv uroka, zlih očiju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar