U trendu

Stručnjaci izračunali koje doba dana je najstresnije za većinu ljudi

Iako svaki deo dana ponekad može da bude stresan, stručnjaci su uspeli da izračunaju koje je doba dana najstresnije za većinu ljudi. Kako donosi The Healthy, istraživanje koje je sprovela grupa naučnika u Londonu, u kojem je učestvovalo dve hiljade ljudi, pokazalo je da je većini odraslih najstresnije vreme u proseku oko 7:23 ujutro. Kao što možda pretpostavljate, to je zbog čestih takozvanih jutarnjih stresora, piše Index.

Studija je takođe pokazala da postoji mala razlika u najstresnijem dobu dana u zavisnosti od pola. Žene se obično susreću s prvom preprekom u danu nešto ranije nego muškarci, odnosno u 7:50. Za muškarce prvi stresni indikator počinje skoro sat vremena kasnije, tačnije u 8:43. Ove jutarnje drame mogu čak omesti vašu produktivnost tokom dana, objašnjavaju stručnjaci koji su radili na istraživanju.

Na jutarnji stres, tvrde stručnjaci, najčešće utiče to što u ranojutarnjim satima ne stignemo da sve obavimo na vreme. Saobraćajne gužve, pronalazak parking mesta, priprema doručka za porodicu i spremanje za vrtić ili posao samo su neki od problema s kojima se većina nas susreće, a sve to utiče na nivo stresa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)