Stručnjaci otkrivaju: Celog života jedete čokoladu na pogrešan način

Čokolada je svima jedna od omiljenih poslastica, međutim, možda niste znali da je celog života jedete pogrešno.

Naime, naučnici koji se bave hranom otrkili su da većina ispitanika najpre stavlja čokoladu u frižider pre konzumiranja, što je pogrešno.

Najbolje je čuvati je na oko 18 stepeni, što znači da biste mogli da je držite u kuhinji.

Druga velika greška koju ljudi čine je žvakanje.

Možda zvuči glupo, ali trebalo bi da pustite da vam se čokolada otopi u ustima jer to dopušta kakao maslacu da obloži vaša usta i raširi sve ukuse.

Takođe, moglo bi vas iznenaditi i da biste čokoladu trebali konzumirati ujutro, tačnije između 9 i 11 sati.

To je zato što ukusi zahtevaju sveže nepce da bi se u njima pravilno uživalo, a isto tako daje vam i dozu kofeina na početku dana.

„Čokolada je duboka i složena poslastica s mnogo slojeva koje treba istražiti. Konzumiranje čokolade ranije tokom dana sa svežim nepcem takođe je otkriće koje će možda mnoge iznenaditi, ali čini čokoladu dobrim izborom za međuobroke koji će nam pomoći da nastavimo da radimo punom snagom pre ručka“, rekla je naučnica za hranu, Natali Alibrandi.

Stručnjaci su otkrili i još nekoliko stvari koje možda niste znali oko jedenja čokolade.  Naime, tvrde da bi je trebalo jesti u malim količinama kako biste izbegli preterano stimulisanje ukusnih pupoljaka.

Takođe, savetuju i da pokušate da kombinujete i čokoladu s nečim drugim. Možete probati mlečnu ili belu čokoladu s gorkom hranom, ili gorku čokoladu sa slanijom hranom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.