U trendu

Stručnjaci otkrivaju: Ovo je šest znakova da ste žrtva bankarske prevare

Kako je broj prevara u porastu, važno je prepoznati znakove kako biste pravovremeno reagovali. Bankarska prevara može biti posebno opasna, a u nastavku pročitajte šest znakova koji ukazuju na to da ste žrtva bankovne prevare.

1. Bankovne transakcije koje ne prepoznajete

Stiven R. Hasner, izvršni partner advokatske firme Hasner Law PC iz Džordžije, kaže da je jedan od najčešćih znakova bankovne prevare uočavanje transakcija koje ne prepoznajete ili neobičnih troškova na vašim finansijskim izveštajima.

„Iznenadili biste se koliko dobro ova taktika funkcioniše. Ljudi se ne sećaju“, naglašava Hasner.

Sara Martinez, privatni istražitelj, stručnjak za finansijske prevare i osnivač kompanije Privacon Investigations, savetuje da pratite obaveštenja o onlajn bankarstvu kako biste bili dobro informisani i svesni neuobičajenih transakcija.

„Redovno proveravajte izvode svoje banke i kreditne kartice i pazite na male, beznačajne troškove – prevarant često može da testira nalog pre nego što pokuša da izvrši veće transakcije“, rekao je Martinez za BestLife.

2. Pristup vašem nalogu je ograničen

Ako pokušavate da se prijavite na svoj nalog ili primetite da je vaša lozinka promenjena, ovo je znak bankovne prevare.

„Višestruki pokušaji neovlašćenog prijavljivanja ili promene informacija o vašem nalogu mogu značiti da neko pokušava da dobije neovlašćeni pristup vašem nalogu“, objašnjava Martinez.

Da biste to izbegli, koristite jedinstvene lozinke, često ih menjajte i, kao i kod svakog profila, preporučuje se da uključite dvofaktorsku autentifikaciju da biste dodatno zaštitili svoje informacije. Pored toga, nikada ne bi trebalo da delite svoje lične podatke sa drugima, a ako sumnjate da je vaš račun kompromitovan, odmah kontaktirajte svoju banku.

3. Nedostaju vam bankovni izvodi ili e-poruke

Ako iznenada primetite promenu u načinu na koji se vaši bankovni izvodi dostavljaju, ili ako vaši izvodi prestanu da pristižu u potpunosti, to može biti znak prevare.

Na primer, ako ste dobijali izjave putem e-pošte, a onda iznenada prestane, to bi mogao biti znak da je prevarant promenio vaše kontakt informacije da bi pristupio vašem nalogu i sakrio svoj identitet, kaže Martinez, a prenosi N1.info.hr.

4. Važeća transakcija je odbijena

Ako se nađete u situaciji da je valjana transakcija odbijena, to takođe može ukazivati na prevaru i umesto da menjate način plaćanja u takvoj situaciji, bilo bi bolje da odmah kontaktirate svoju banku da saznate u čemu je problem.

Ešli Akin, viši poreski saradnik, navodi da sumnjive aktivnosti treba odmah prijaviti banci kako bi odmah započela istragu i kako bi se pravovremeno sprečio gubitak sredstava i računa.

5. Neočekivano ste dobili novu karticu

Ako ste iznenada primili novu karticu poštom, nemojte odmah pretpostaviti da je to standardni bankarski protokol jer bi to zapravo mogao biti znak prevare.

„Morate biti oprezni, ali i sabrani kako biste izbegli stres koji izaziva prevara“, kaže Akin i dodaje da treba zapamtiti da banke žele da vam pomognu u slučaju problema. „Uz neke jednostavne mere predostrožnosti, svako može da se oseća sigurnije u pogledu svojih finansija.

6. Sumnjiva poruka iz banke

Jedna od najčešćih prevara prošle godine bilo je lažno upozorenje o bankovnoj prevari. Naime, reč je o porukama u kojima se prevaranti lažno predstavljaju kao banka i potom traže potvrdu o velikim transferima novca ili kupovini.

Takođe, poruke odaju utisak hitnosti ili zahtevaju hitnu reakciju, pa žrtve nasedaju na prevaru. Ako dobijete takvu poruku ili bilo koju poruku u kojoj se neko predstavlja kao banka, a sumnjate, pre bilo kakve reakcije, prvo pozovite svoju banku na službeni broj, a oni će potom proveriti da li je poruka validna ili ne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar