U trendu

Stručnjaci savetuju da ove 4 stvari nikada ne treba držati u novčaniku

Gubitak ili krađa novčanika može biti prilično frustrirajuća situacija, ali da biste to lakše podneli, stručnjaci savetuju da neke stvari nikada ne držite u novčaniku.

1. Računi

Brendon King, osnivač kompanije Home Security Heroes, navodi da bi trebalo da prestanete da čuvate račune u novčaniku jer upravo putem njih se mogu izvući informacije o transakciji, podaci o bankovnom računu ili navikama kupovine.

“Vešt prevarant može da upotrebi vaše račune da nazove kompanije koja vam je izdala kreditnu karticu i dobije više informacija o vašem računu”, navodi King.

2. Lozinke

Ovo je verovatno mnogima očigledno i samo po sebi jasno, ali i dalje neki drže važne lozinke, PIN-ove kartica ili alarma u novčaniku.

“Nemojte to raditi, nemojte lozinku zapisati ni na papir. Čuvanje spiska vaših lozinki, PIN-ova ili alarmnog koda u novčaniku veliki je rizik za identitet, što lopovu olakšava krađu”, savetuje King.

Bolja opcija je da koristite menadžer lozinki jer su takve mnogo puno sigurnije.

3. Ključevi

Iako se čini prilično zgodnim držati ključeve u novčaniku, to baš nije sigurna opcija, naročito jer u novčaniku držite i dokumente na kojima je navedena vaša adresa pa lopovi vrlo lako doći do vašeg doma.

“Ako izgubite novčanik, morate onda da promenite i brave na vratima pa će trošak biti dosta veći”, navodi Vejn Bektol, viši poreski knjigovođa.

4. Kreditne kartice

Ako nosite kreditnu karticu sa sobom u novčaniku, veća je šansa da ćete potrošiti više novca nego što ste planirali. Ako je ostavite kod kuće, lakše ćete paziti na svoju potrošnju.

Osim toga, ako nosite više kartica, novca i dokumenata sa sobom, novčanik može izgledati prilično naduto, a tako postaje privlačna meta lopovima, navodi Bestlife.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.