U trendu

Stručnjak za intimne odnose objasnio: Evo zašto se najviše preljuba dešava baš na poslu

Statistike pokazuju da su ljubavne afere mnogo učestalije nego što većina misli.

Istraživanje koje je u SAD sproveo brend „Lovehoney“, pokazalo je da je 40 odsto ispitanika imalo romantičnu vezu ili intimne odnose sa kolegom. Istovremeno, 11 odsto ispitanih je bilo u vezi kada je ušlo u ovu preljubu kolegom, a devet odsto je bilo u braku.

Prema rečima stručnjakinje za intimne odnose, Džes O’Rajli, rezultati ovog istraživanja su potuno predvidivi. A zatim je objasnila i zašto je to tako.

„Razlog za kancelarijske romanse je to što kolege provode dosta vremena zajedno. To stvara neki vid bliskosti, povezanosti koja (veoma često) preraste u romantično osećanje i se*sualnu privlačnost. Postoji i praktična strana svega ovoga. Često imamo mnogo toga zajedničkog sa kolegama – sličnih smo godina, interesovanja, životi su nam u istim stadijumima… Pa je tako i prirodno da neke ljude s posla zavolimo“, objasnila je O’Rajli.

Istovremeno, stručnjakinja je upozorila da je neophodno odvojiti romantičnu vezu od profesionalnih aktivnosti.

„Tražite druge prilike za razgovor i povezivanje, umesto da flertujete na poslovnim sastancima ili tokom radnog vremena. Ako je simpatija obostrana, verovatno će biti vremena da se bolje upoznate i razgovarate“, rekla je O’Rajli.

Stručnjakinja za intimne odnose je dodala da ako kolega odbije da ide na sastanak, to treba prihvatiti mirno i uvažiti njegovu odluku.

(Mondo)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar