U trendu

Studentkinju rastrgle ajkule pred očima užasnutih roditelja (video)

Studentkinja Džodan Lindzi (21) preminula je u sredu, 26. juna, nakon što su je napale čak tri ajkule dok je plivala na Bahamima, tačnije, u vodama oko ostrva Rose Island. Džordan je iz Kalifornije i boravila je na Bahamima sa svojom porodicom, a ajkule su je napale dok je ronila.

Pretrpela je stravične povrede u napadu – otkinuta joj je desna ruka, odgrizen i deo leve ruke, izgrizene noga i zadnjica.

Na rutinskom i uobičajenom izletu tokom kojeg turisti plivaju i rone kako bi videli lokalnu atrakciju, divlje svinje koje plivaju, sve se činilo u redu. Međutim, situacija se preokrenula u trenutku.

Džordanini roditelji rekli da su videli da joj se ajkule približavaju, i da su vikali i dozivali je kako bi je upozorili, međutim ćerka ih nije čula na vreme. Posle napada, studentkinju su odvezli u obližnju bolnicu gde je proglašena mrtvom, piše Dejli Mejl.

Otac tragično nastradale 21-godišnjakinje kaže da je napad bio brz.

– Moja žena je izvukla Džordan iz vode. Rekla mi je da je niko nije upozorio da tamo ima ajkula – rekao je Majkl Lindzi.

– Ajkule uglavnom nisu zainteresovane za ljude, ali oni su divlje životinje i svašta se može očekivati. Čudno je da su u napad bile uključene čak tri ajkule – kaže ronilac Andre Masgrove.

– Svake godine stotine hiljada ljudi ulazi u vodu kod Bahama, mnogi od njih upravio kako bi videli ajkule. Jako je malo incidenata. Bahami nisu mesto gde ajkule napadaju i napadi nisu u porastu. Ovo nešto se događa jako retko – rekao je Ostin Galager, direktor neprofitne organizacije koja vodi istraživanje o ajkulama na Bahamima.