U trendu

Studije pokazale: ovo najveći neprijatelj braka i veza, ali stručnjaci se ne slažu

Novac i seks najčešći uzroci za razvod braka, pokazuju studije. Ali terapeuti i drugi psihološki stručnjaci veruju da takva statistika ne daje stvarnu i komplentnu sliku.

Oni smatraju da do prekida u vezama dolazi zbog jednog drugog problema, s kojim smo svi susreli, pre ili kasnije

Svaka ljubavna veza je kompleksna priča koja ima svoja specifična pravila i zakone. Ali psiholozi se slažu da će na njeno pucanje najviše uticati nedovoljna i neodgovarajuća komunikacija između partnera.

„Stručnjaci savetuju da naučite da kažete šta vas muči svom partneru, čak i kada to znači da biste se mogli posvađati. “

Učinkovita komunikacija između partnera ne podrazumeva samo mirnu razmenu informacija i osećaja, već i ‘slobodu’ da se kvalitetno posvađate s drugom stranom bez bojazni da će netko zbog toga ozbiljno naljutiti ili vas napustiti.

U svetu jača i trend predbračnog savetovanja, jer terapeuti veruju u raspravljanje o razlikama na otvoren način.

Ovaj podatak ne čudi kad je poznato da su partneri na početku ljubavne priče mnogo fleksibilniji i spremniji da se prilagode potrebama drugih nego nakon dugogodišnje veze.

U top 5 razloga za pucanje veze psiholozi su svrstali i nedostatak vremena za uživanje u zabavnim aktivnostima, generalnu preopterećenost poslom i brzom svakodnevnicom, nedovoljnu želju za ugađanjem kao i preveliku zavisnost od partnera, prenosi Avaz.ba

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar