Surfer snimio neverovatnu scenu: Oko njega je bilo desetine ajkula (video)

Surfer s Floride Džeremi Džonson slučajno je snimio jato ajkula koje je plivalo pored njega tokom avanture na talasima- Život mu je bio u ozbiljnoj opasnosti, ali se srećom sve dobro završilo.

Ovaj 33-godišnji muškarac s Floride bio je nervozan kada je prilikom izlaska na obalu uočio ribare. Njihovi mamci su potencijalna opasnost za sve ljude koji se kupaju na plaži Nju Smirna. Džonson je prekinuo avanturu kako bi se napio vode, a zatim je krenuo prema morskim dubinama.

„Vreme i talasi su bili sjajni. Potrčao sam prema vodi, bacio dasku i zaplivao. Brzo sam shvatio da se nalazim među ajkulama, pa sam pažljivo veslao rukama samo na površini vode“, objašnjava surfer za CNN.

Zatim je izašao iz vode i pustio dron koji je iz zraka snimio surfera na dasci okruženog morskim psima. Na pojedinim kadrovima vidi se desetak riba.

„Bio sam šokiran i impresioniran u isto vreme. Ranije sam ovakav prizor video samo na televiziji. Sanjao sam da ću jednog dana snimiti ovakvo nešto. Ovo mesto je poznato po čestim ugrizima ajkula“, objasnio je, prenosi Klix.

Morski psi obožavaju vodu blizu plaže Nju Smirna, a mesto je u stručnim krugovima poznato kao njihova prestonica. Međunarodna organizacija koja se bavi statistikom napada kaže da je svaki surfer u opasnosti kada se nađe u vodama Atlantskog okeana. Prošlog decembra je sedmogodišnjak zadobio ozbiljne povrede posle napada morskog psa. Pao je u vodu tokom surfanja, a incident je zabeležila kamera pričvršćena na prednjoj strani daske.

Džonson je prilikom poslednje avanture upozorio ostale kupače i surfere da izađu iz vode. Morski psi su se približili obali, jer je voda u tim trenucima bila puna ribarskih mamaca.

Uprkos opasnosti, surfer je i dan kasnije odlučio da uživa u talasima blizu plaže Nju Smirna: „Moji snimci pokazuju bogatstvo i raznolikost životinjskog sveta na istočnoj obali Floride“, poručio je Džeremi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.