Surogat baka: U 51. godini rodiće sopstveno unuče (foto)

Poznatoj influenserki Breni Lokvud i njenom suprugu Aronu konačno će se ispuniti želja da postanu roditelji i to zahvaljujući Breninoj majci koja će im biti surogat majka.

Brena i Aron Lokvud su nebrojeno puta pokušali da reše problem neplodnosti. Podvrgavali su se raznim hiruškim zahvatima i veštačkoj oplodnji, ali ništa nije delovala. Konačno su našli rešenje u surogat majčinstvu, a izbor je pao na njenu majku Džuli.

Brena je na svom profilu na Instagramu 2. maja objavila da njena mama nosi svoje unuče.

„Moja mama ima 51 godinu i prošla je gomilu testova kako bi se ustanovilo da li može biti surogat majka. Pre nego što smo ušli u ovu proceduru, više stručnjaka mi je reklo da to ne sme biti osoba starija od 45 godina. Ali kada je doktor video moju majku prilikom jednog od brojnih pregleda, primetila sam da se pokolebao. Inače, moja mama je dvostruki bostonski maratonac i atletičarka i mnogi misle da mi je sestra, a ne majka. U vrhunskoj je formi, boljeg zdravlja nego u 20-ima kada me je rodila“ , navodi Brena, a prenosi RTS.

U novoj objavi od pre par dana ponovo je obavestila svoje pratioce da „je beba Lokvud konačno na putu“ i postavila fotografiju na kojoj mama Džuli pokazuje svoj trudnički stomak, a ona i suprug drže snimke sa ultrazvučnog pregleda. Dodali su i da je beba nastala „uz puno ljubavi i malo nauke“.

„Mama će nositi i roditi naše dete. Najveća životna podrška podariće mi naš najveći blagoslov“, dodala je 29-godišnjakinja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.