U trendu

Svaki muškarac prezire kad mu žena koju voli kaže ovo

Muškarci uopšteno ne vole konfliktne situacije i zato ih neke stvari koje žene govore živciraju jer mogu započeti svađu. Na primer, preziru kada ih ispitujete o bivšim ili mu govorite da vas ne voli

1. ‘Moramo razgovarati’
Ovu frazu muškarci vide kao nagoveštaj svih mogućih problema. Čak i ako ona želi da razgovara o tome da nabave psa ili odu na izlet, sam prizvuk te rečenice upućuje ih da nešto nije u redu pa se već u startu osećaju krivo. Muškarci bi radije da žene odmah pređu na stvar, umesto korišćenja dramatičnih uvoda.

2. Stalno spominjanje nekog muškarca
Priznali to ili ne, većina muškaraca je ljubomorna, posebno ako je reč o ženi koju vole. Čuju li iz njenih usta konstantno jedno te isto muško ime, bilo da je reč o kolegi, konobaru, komšiji ili prijatelju, oni se ne koncentrišu više na priču već im glavom prolazi – zašto ga stalno spominješ, zar ti toliko znači?

3. Raspravljanje s prijateljicama o tome kakav je u krevetu
Žene, kao i muškarci, pričaju sa svojim prijateljicama o seksu. Ali dok pripadnici jačeg spola pričaju uopšteno ili se hvale svojim libidom i umećem, žene će pričati o konkretnim situacijama, uspoređivati ili tražiti savete. Ni jedan muškarac ne voli da čuje da se raspravlja o njegovom seksualnom umeću, smeje na njegov račun ili analizira – naravno, osim ako je reč o pohvalama.

4. Preterano generalisanje
Jedna od stvari koju muškarci ne podnose je generališući stav s kojima žene znaju započinjati razgovor. Oni se više ne mogu i ne žele koncentrisati na ono što im se govori, jer osećaju da je samim uvodom ona donela presudu da ‘on stalno nešto krivo radi’.

SLIČNI TEKSTOVI
Ovim stvarima se svaka žena tajno nada u seksu, nikad neće to da…
Zašto muškarci žive kraće od žena?
Žene, ovo su znaci da ste u braku sa savršenim muškarcem: Čuvajte ga…
Ne gledaju u pantalone: Žene na osnovu jedne stvari odmah prepoznaju…
5. ‘Ti mene ne voliš’
Iako svi ljudi imaju slične želje i potrebe, muškarci su ti koji svoje osećaje radije izražavaju delima nego rečima. Koristi li partnerka ovakvu frazu uz dodatak ‘da me voliš onda ne bi radio to’, oni naprosto ne znaju što da kažu, odnosno nisu tako vešti u argumentaciji.

6. Prigovaranje zbog druženja s prijateljima
Muška prijateljstva su naizgled vrlo jednostavna stvar, ali ženama su ti odnosi često komplikovani. One često za prijateljice biraju one s kojima dele slična razmišljanja i stavove, dok muškarci neće ulaziti u dubinu pa ni osudu toga što njihov prijatelj radi – njima je važno da imaju zajedničke aktivnosti te da se prema njima ponaša O.K. Ovakve prigovore od partnerke doživljavaju kao pretnju prijateljstvu, odnosno pokušaje zabrane druženja.

7. Ispitivanje o bivšima
Iako često tvrde da to nije tako, muškarci ponekad poznaju žene bolje nego što se one same znaju. Pominjanje bivših njima ne zvuči kao dobra ideja, bilo da bi priča o njoj mogla biti okidač ljubomore, uspoređivanja ili pak pamćenja nekih detalja koje ona posle može koristiti u svađama.

8. Nesuglasice između partnerke i majke
Muškarci generalno ne vole konfliktne situacije i teško im se snaći u kompliciranim ženskim odnosima, naročito ako je reč o onim između njegove izabranice i majke. Stvar je u tome što znaju da će, ako se umešaju, jednoj strani obavezno biti krivi. Radije bi govorili o rešenju situacije, nego slušali beskonačna prepričavanja počinenih ‘nedela’ bilo koje strane.

9. ‘Ne posvećuješ mi dovoljno pažnje’
Ova fraza muškarcima zvuči kao floskula te je najčešće povezuju s ženskom taktikom da prestanu raditi ono što trenutno rade i udovolje njoj. Ako je istina da on ne posvećuje partnerki dovoljno pažnje, on će to pre shvatiti njenim konkretnim delima – npr. ako izađe na kafu na koju on ne želi da ode, već da ostane s njim i prigovara mu što nije išao.

10. Stalno spominjanje problema iz prošlosti
Osim ako je zaista reč o nekom konačnom razgovoru i zaključku, pa makar o prekidu veze, muškarci ne podnose stalno osvrtanje na probleme na dramatičan način – to vide kao zvocanje na koje se naviknu, ali bez istinske poente i namere. Nije stvar ni u razgovoru o problemima, već filozofskim zaključcima i premišljanjima koja se ponavljaju, a ne vode ničemu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar