U trendu

Svaki put kad pomislite da ste obezvređeni i da drugi dobiju sve, a vi ništa, setite se ovoga

Ako mislite da drugi uvek dobijaju više nego što su zaslužili, a vi kupite njihove mrvice, to ne znači da morate da odustanete, jer i dalje ne možete da postignete ono što ste želeli. Prvi korak je da budete iskreni prema sebi i da ne okrivljujete druge. I zato, svaki put kada upadnete u depresiju i pomislite da drugi imaju sve, a vi ništa, setite se jednog moćnog Konfučijevog citata:

“Nije važno koliko se sporo krećete, glavna stvar je da se ne zaustavite.”

Ova rečenica pokazuje zašto neki dobijaju ono što žele, dok drugi, čak i sa dobrim šansama i povoljnim početnim uslovima, ostaju bez ičega. Iz ove Konfučijeve poruke možemo naučiti sledeće i izvući ove zaključke:

1. Nemojte prestati da se krećete ka cilju

Moguće je da vam željene stvari neće tek tako uleteti u ruke, ali je važno da nastavite da koračate u zagrljaj svom snu. Prilagodite se promenama – radite, krećete se, investirajte u sebe i svoj razvoj.

Ponekad osoba prestane da hoda kada preostane bukvalno korak do rezultata. Setite se toga sledeći put kada poželite da odustanete.

2. Veliki cilj

Slobodno postavite sebi veliki cilj ili san, sve što želite je izvodljivo. Nekoliko manjih koraka mogu vas dovesti do konačnog cilja. Ukoliko svakog dana napravite jedan, već ste bliži željenom rezultatu.

3. Ne budite prestrogi prema sebi

Ne bi trebalo da zahtevate od sebe nemoguće, važno je uzeti u obzir svoje mogućnosti i spoljne faktore. Adekvatan cilj + izvodljivo opterećenje + uverenje u pobedu = željeni rezultat.

4. Bez istrajnosti i izdržljivosti, nikakvi talenti i dobre ideje neće pomoći

Rezultat postižu oni koji su spremni da urade dobar posao sprovođenja ovih ideja i ostvarivanja talenata. Uporni, vredni, organizovani na kraju dobiju više.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar