Svako jutro uzimajte ovaj čaj i salo sa stomaka će nestati: Pravi napitak za savršen stas ovog leta

Čaj kao napitak je možda i savršen u borbi protiv gojaznosti.

Dok se pripremate za toplije dane leta, verovatno ste već počeli sa redukovanjem ishrane i uvođenjem vežbi kako biste se rešili zimske „izolacije“ oko stomaka. Nutricionisti ističu da određeni napici mogu biti vaši prav saveznici u ovoj borbi.

Visceralna masnoća, posebno ona oko stomaka, može biti izuzetno uporna, zahtevajući strpljenje, predanost i uravnotežen pristup ishrani. Međutim, postoji nekoliko čajeva koje preporučuju stručnjaci za pomoć u smanjenju trbušne masnoće.

Gubitak težine je izazovan, ali gubitak masnoća oko stomaka često predstavlja poseban izazov, jer je visceralna masnoća dublje smeštena i okružuje unutrašnje organe.

Čajevi koji mogu pomoći u smanjenju trbušne masnoće:

1. Zeleni čaj: Smatra se jednim od najefikasnijih čajeva za sagorevanje visceralne masti. Istraživanja su pokazala da konzumacija zelenog čaja može smanjiti rizik od nakupljanja masnoće oko stomaka za čak 44%.

2. Olong čaj ili „crveni zmaj“: Ovaj čaj dolazi iz istog izvora kao i zeleni i crni čaj. Studije sugerišu da olong čaj može ubrzati metabolizam i povećati razgradnju masti za oko 20%.

3. Crni čaj: Istraživanja su pokazala da konzumacija crnog čaja može pomoći u smanjenju trbušne masnoće. Redovno ispijanje ovog čaja može rezultirati gubitkom težine i smanjenjem obima struka.

4. Beli čaj: Iako manje istražen od prethodno navedenih, beli čaj kao napitak takođe može imati koristi u borbi protiv trbušne masnoće. Povezan je sa ubrzavanjem metabolizma i povećanom oksidacijom masti.

Zapamtite, dok ovi čajevi mogu biti korisni, važno je kombinovati ih sa uravnoteženom ishranom i redovnom fizičkom aktivnošću kako biste postigli pravi rezultat.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.