U trendu

Svetski trend: Dame, od kafe sa ovim dodatkom bukvalno ćete zablistati

Zvezde poput Dženifer Aniston se kunu u takozvanu „Glow Coffee“, odnosno kolagensku kafu, za koju tvrde da kožu čini čvršćom, a ten blistavijim.

Šta je tačno kolagenska kafa?

„Glow Coffee“ je kafa obogaćena kolagenom. Kolagen je strukturni protein važan za zdravlje naše kože, kostiju i zglobova.

Nažalost, proizvodnja kolagena u telu opada nakon 25. godine. Budući da je kolagen odgovoran i za elastičnost kože, nedostatak kolagena neizbežno dovodi do starenja kože, prenosi Blic Žena.

Koža zato postaje mlohavija, a vidljivije su i prve bore. Uzimanjem kolagena u prahu nastoji da se nadoknadi nedostatak kolagena u organizmu, te se dugoročno osigurava svežiji izgled kože.

Za pripremu „Glow Coffee“, u jutarnju kafu dodajte jednu do dve kašičice kolagenskog praha – u zavisnosti od uputima proizvođača.

Kakav efekat ima „Glow Coffee“?

Zahvaljujući umešanom kolagenskom prahu, „Glow Coffee“ navodno nudi razne zdravstvene dobrobiti, a mnogi korisnici izveštavaju na društvenim mrežama o vidljivom uspehu.

Vrlo se često spominju sledeći efekti:

– Poboljšana elastičnost kože: kolagen pomaže koži da postane čvršća.

– Manje bora: dubina postojećih bora smanjuje se uzimanjem kolagena i odgađa se stvaranje novih bora.

– Više hidratacije: kolagen povećava vlažnost kože i sprečava suvu i grubu kožu.

– Zdravlje zglobova: kolagen je takođe važna komponenta hrskavice i vezivnog tkiva, a njegovo uzimanje navodno ublažava bolove u zglobovima.

– Kosa i nokti: takođe se kaže da imaju koristi od kolagena u prahu.

Zapravo, postoje istraživanja koje pokazuju da redovna konzumacija kolagena u prahu može da poboljša elastičnost i hidrataciju kože. To pak sprečava razvoj bora i celulita. Druga istraživanja pokazuju da njegovo uzimanje smanjuje bolove u zglobovima. Međutim, istraživanja su još uvek u ranoj fazi, navodi Miss7.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.