U trendu

Svi izgovaramo ove reči, ali ne znamo da na taj način sabotiramo sami sebe na putu ka sreći i uspehu

Reči imaju veliku moć, zato uvek birajte one pozitivne, isceljujuće i inspirativne. Time menjate život svoje okoline, i stvarate pozitivnu energiju oko sebe.

Evo nekoliko reči koje treba da izbegavate da koristite ako želite da povećate samopouzdanje:

,,Pokušaću“ 

Na primer: „Pokušaću da to uradim do sledećeg sastanka.“ U ovom kontekstu, „pokušaću“ znači „nisam sigurna da li ću uspeti“. Takođe, ljudi koji su navikli da udovoljavaju drugima kažu „pokušaću“ umesto „ne“. Umesto „pokušaću“ koristite „hoću“ i „neću“ i život će vam zaista biti olakšan.

,,Možda“ 

Na primer – „Možete li to učiniti do petka?“ Ovakvo pitanje budi unutrašnjeg analitičara u svakoj osobi. Razmišljamo šta sve moramo da uradimo i da li imamo slobodnog vremena da završimo dodatni projekat. Paradoksalno, kada vam nedostaje samopouzdanja, ne možete reći ne. Obično kažete „možda…“ u nadi da će ton vašeg glasa naterati osobu da odustane. Samouverena osoba će jednostavno reći „ne“. Uz to, može da doda: „Ali mogao bih to do sledeće srede. Međutim, neće reći „možda“ i rizikovati da sebe preoptereti i da ne stigne u zadatom roku.

,,Nikada“ 

Na primer, „Nikada neće uspeti.“ Samopouzdanje je usko povezano sa kreativnošću. To je spoznaja činjenice da ste u stanju da generišete ideje, otvoreni ste za nove mogućnosti i spremni da se oslonite na to, čak i ako još nema odgovora. Dakle, fraza „Ovo nikada neću uspeti.“ pokazuje da nećete da tragate za rešenjima i da odustajete. Na taj način sami sebe blokirate na putu do uspeha.

,,Šta ako“ 

U redu je da analizirate situacije i imate dozu predostrožnosti, ali je potpuno pogrešno da uvek posmatrate ono što sledi u negativnom smislu. Kada sve ide po planu, ne postavljajte sebi piranje „šta ako nešto krene po zlu“. Ovo će vam doneti samo stres i anksioznost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar