U trendu

Svi se kunu u ovaj trik: Kako ukloniti neprijatan miris iz obuće

Jedna domaćica koristi dva trika i bićete prosto iznenađeni što ih se niste sami setili

Obuća koja će najpre da upije neprijatne mirise, koji se javljaju kao posledica znojenja stopala, jesu patike. I dok ih neki peru u veš mašini kako bi uklonili „smrad“, ima i onih koji nisu voljni da rizikuju da ih na taj način trajno oštete.

Posipaju talk, sodu bikarbonu u unutrašnjost patika, menjaju čarape na nekoliko sati, ali neprijatan miris se i dalje zadržava, piše Mondo.

Super trik za ovaj problem otkrila je na društvenim mrežama jedna domaćica.

Linzi Krombi podelila je na Instagramu genijalnu foru koje se niko ne bi setio. Sve što vam je potrebno jeste šampon za suvo pranje kose!

— Ako vam patike ne mirišu dobro, isprobajte neki od ovih jednostavnih saveta — napisala je uz video koji je objavila na ovoj društvenoj mreži.

A evo šta treba da uradite: šamponom za suvo pranje poprskajte unutrašnjost jedne i druge patike – za tren će poprimiti svež miris!

Njen argument je ako pomaže da kosa izgleda i miriše bolje, zašto ne bi delovalo i na obući?

U slučaju da nemate ovakav šampon, mogu vam pomoći i kesice čaja. Stavite po jednu kesicu u svaku cipelu. To će u ukloniti neprijatne mirise, tvrdi ova domaćica i dodaje da će kesice, osim neprijatnih mirisa, izvući i vlagu iz obuće.

Korisnici ove mreže su isprobali Linzine savete i zaključili da deluju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.