Svi u neverici gledaju šta ova devojka radi (video)

„Iskočio mi je kuk čim sam pomislio da pokušam.“

Američka gimnastičarka Žaklin „Žaks“ Kranic (19) na Instagramu je podelila video koji je zadivio njene pratioce, ali malo ko može da ponovi ono što je u njemu učinila. „Novi izazov fleksibilnosti“, napisala je uz snimak na kojem izvodi nešto što deluje vrlo jednostavno, a zapravo je užasno teško. Tako je nastao viralni „Žaks Kranic izazov“.

Devojka je rodom iz Denvera, nekada je bila u gimnastičkoj ekipi Univerziteta u Ajovi. Iz tog vremena datira video, preko kojeg je lansirala izazov. Pravila su jednostavna: morate da legnete na pod sa licem prema dole i rukama iza leđa. Ako uspete da ustanete, a da se niste prevrnuli na leđa ili na stranu, i bez pomoći ruku – obavili ste zadatak.

Kratak video je, nakon što ga je „Bleacher Report“ objavio na svom Tviter profilu, pogledalo više od dva miliona ljudi. „Nije mi jasno kako je ovo uopšte fizički moguće“, „Ne mogu to da učinim, slomila bih sebi noge“, „Čoveče, malo ljudi ovo može. Iskočio mi je kuk čim sam pomislio da pokušam. Vau, ovo je impresivno“, samo su neki od komentara.

Pogledajte:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.