Svih 26 radnika dalo otkaz u isto vreme, vlasnik morao da zatvori restoran

Gazda jednog restorana bio je prisiljen da zatvori lokal nakon što je svih 26 radnika dalo otkaz u isto vreme iz osvete zbog niza sporova s vlasnikom.

Spektakularni potez osoblja dogodio se ranije ovog meseca kad je čitav kolektiv gastropaba The Shop u gradu Troju u američkoj saveznoj državi Njujork uručila otkazno pismo vlasniku Kevinu Blodžetu.

Prema pisanju lista Times Union, radnici su bivšem šefu kredom na ploči ostavili poruku da bude bolji.

Spor je nastao zbog nekoliko pitanja, pre svega zbog plata. Početkom septembra kompanija za obradu plata MyPayrollHR naglo je ugašena, pa je banka s kojom je sarađivala automatski povukla isplate koje su već bile uplaćene na račune radnika.

Prema Times Unionu, fijasko je ostavio neke radnike s „minimalnim ili negativnim saldom“, što je uzrokovalo značajne nevolje, međutim Blodžet se „nikad nije pojavio u restoranu niti razgovarao direktno s osobljem“.

Umesto toga, navodno je porukom menadžeru Džaredu Bartonu javio da članove osoblja uputi na banke. „Stvarno nam je ponovo pokazao nesposobnost da vodi grupu ljudi“, rekao je Barton novinama.

Moto restorana bio je „naporno radite i ostanite skromni“ – iako je nekoliko članova osoblja reklo lokalnom listu da se šef retko pojavljivao u restoranu uprkos tome što živi u stanu iznad njega.

Situacija je eskalirala prošlog meseca, kad je nekoliko zaposlenih otkrilo da su im smanjene plate i počeli su da traže nove poslove. Svoje planove su otkrili drugima, a poslednji spor s platama prelio je čašu.

„Gledao sam kako se njegovo ponašanje degradira do tačke u kojoj on jednostavno nije bio prisutan u poslu, a kada je bio, bio je nasilan, posebno prema Džeredu i Riču“, izjavio je bivši službenik Džoš Džejms za Times Union.

Blodžet je negirao tvrdnje da je bio nasilan. „Kad imate posla s hrpom milenijalaca koji misle da imaju sva ta bogomdana prava, morate ih držati u redu. Jasno sam dao do znanja da mogu dati otkaz ako im se ne sviđa“, rekao je vlasnik i dodao: „Zarađivali su toliko dobro da nisu davali otkaz.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.