U trendu

Test inteligencije: Da li dovoljno poznajete matematiku da rešite ovaj zadatak?

Matematičke zagonetke su zabavan način da radite svoj mozak i poboljšate svoje kognitivne veštine.

Morate koristiti svoje veštine proračuna da biste pronašli konačni rezultat. Ako dobro poznajete matematičke formule, to vam neće biti lako.

Ove vrste mozgalica će vam omogućiti da steknete veštine koje su vam potrebne da lakše i brže rešite problem. Međutim, nije svako u stanju da ih reši u najkraćem mogućem roku. Da biste postigli takav podvig, morate odvojiti vreme da u potpunosti razumete jednačinu.

Za jednačinu koja se nalazi na slici iznad imate samo 20 sekundi. Vreme kreće….sad.

Nakon 20 sekundi, koji je vaš odgovor? Da li mislite da ste pronašli tačno rešenje? Da biste to sa sigurnošću saznali, samo treba da otkrijete odgovor u nastavku.

Da biste rešili jednačinu 544 ÷ 8 × 4 + 2 = ?, neophodno je znati pravilo reda za PEMDAS operacije.

Bez ovog principa, biće nemoguće pronaći pravi rezultat. Ovo je poseban matematički koncept koji postavlja prioritetni red izračunavanja: prvo zagrade i eksponenti, zatim množenja i deljenja s leva na desno, i na kraju sabiranja i oduzimanja s leva na desno.

Primenom ovog principa u našoj jednačini, morate stoga prvo dati prioritet množenju i deljenju.

Ovaj zadatak, kao što vidite, ne sadrži zagrade i eksponente. Imate 544 ÷ 8 što daje 68. Zatim morate ovaj rezultat pomnožiti sa 4 da biste dobili 272.

Konačno, ovom poslednjem dodajete 2 da biste dobili 274 kao konačni rezultat.

Ukoliko ste došli do rešenja 274 znači da ste prošli IQ test i da imate dobre kognitivne sposobnosti. Ali ne očajavajte ako niste uspeli. da rešite ovaj matematički problem. Možete uhvatiti korak sa drugim testovima inteligencije i logike. Ovo će vam pomoći da podignete svoj IQ i poboljšate vašu sposobnost da rešavate složene probleme.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.