U trendu

Teta mladencima za venčanje poklonila saksiju s cvećem, ali zaboravila da im napomene najbitniju stvar

Austrijski dnevni list ‘Heute’ objavio je tekst s naslovom “Venčani poklon sakrila u saksiju s cvećem – 500 evra istrulelo”, a u kojem navodi priča o pehu koji su imali mladenci iz savezne pokrajine Donje Austrije s poklonom koji im je na venčanju darovala nevestina tetka.

Mladenci Andrea i Piter (imena je promenila Redakcija), iz donjeaustrijskog gradića Šajbsa venčali su se krajem maja prošle godine. Kako ističe Heute, dvoje 28-godišnjaka su od Andreine tete kao venčani poklon dobili saksiju s cvećem. Međutim, kako navodi  isti izvor, ni na kraj pameti im nije bilo da je u zemlji kojom je bila ispunjena saksija, sakriven glavni poklon, a to su bile novčanice u vrednosti od 500 evra. “Teta je zaboravila da nam kaže da je novčanice zakopala u zemlju”, ispričao je novopečeni bračni par Heuteu.

Za peh koji su imali saznali su tek par meseci kasnije kada je Andreina tetka to spomenula. Ali, bilo je prekasno, jer novčanice su već istrulele.

“Sve što je ostalo su samo male plastične trake. Tužni smo, jer smo nesvesno izgubili 500 evra”, istakao je Piter.

Ono što je bračnom paru savetovano je da odu u austrijsku Narodnu banku i pokušaju da pronađu rešenje. Naime, u Narodnoj banci mogu se zameniti oštećene novčanice za nove. Ali, potrebno je predočiti najmanje polovnu novčanice. U slučaju da postoji manje od 50 posto novčanice, mora se priložiti dokaz da su delovi koji više ne postoje zaista uništeni.

Hoće li to uspeti mladom bračnom paru, zasad se ne zna, jer je potrebno predočiti dovoljno relevantnih dokaza. Ali oni se ne predaju, konstatuje list i navodi da se još uvek nadaju da će ipak na kraju uspeti da dođu do svog poklona i za venčanje i potroše ga na opšte veselje, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar