U trendu

Tinejdžerka ukrala novac od roditelja, pa platila prijatelju da ih ubije

Alisa Mišel Hačer, 17-godišnjakinja iz Jumatile, na Floridi, uhapšena je u ponedeljak zbog pokušaja ubistva svojih roditelja.

Ona je optužena da je ukrala 1.400 dolara sa računa svojih roditelja Majkla i Temi Šeler, i nakon toga dva puta pokušala da unajmi nekoga da ih ubije. Tinejdžerka je prvo ukrala njihovu debitnu karticu i podigla 500 dolara, od čega je 100 potrošila na kokain, dok je 400 dala prijatelju da joj ubije roditelje.

Kada je on odustao, ona je s preostalih 900 dolara platila drugu osobu.

Slučaj je policiji prijavio tinejdžer koji je rekao da je Alisa zajedničkom prijatelju dala “gomilu para” da pronađe nekog ko bi to uradio. Alisin očuh je zvaničnik policije susednog grada Klermonta, gde radi već tri decenije.

Njen dečko je policiji rekao da je vidio Alisu 9. septembra na lokaciji poznatoj po prodaji droge i da mu je ona rekla da želi da ubije svoje roditelje. Priznala mu je da je platila već dvoje ljudi da to obave za nju.

– Ona od svih ljudi… To je za mene šokantno. Bila je tako slatka i mila devojka. Kad god bi videla da je neko uznemiren, potrčala bi do njega – rekao je jedan učenik koji pohađa istu srednju školu kao Alisa, prenosi Avaz.

Tinejdžerka je kasnije policiji priznala da je nakon neuspelog prvog pokušaja ubistva platila “crnom muškarcu” 900 dolara.

Ona će do saslušanja biti u pritvoru i dobila je javnog advokata, dok su njeni roditelji rekli da planiraju da podnesu tužbu.

Alisin otac i majka nisu povređeni, a njihova ćerka pojaviće se na sudu 3. oktobra. Motiv tinejdžerke zasad nije poznat. Zvaničnik policije oblasti Lejk Fred Džouns rekao je da su Alisini roditelji „građani za primer“.

– Ona je samo neko ko iz bilo kojih razloga nije želeo svoje roditelje u blizini – rekao je Džouns.

Još nije poznato hoće li se Alisi suditi kao odrasloj osobi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.