To je predsednik: volontira star i ozbiljno povređen (foto, video)

Bivšeg američkog predsednika Džimija Kartera (95) od volontiranja nisu „odvukle“ ni povrede koje je zadobio kada je pao u svojoj kući. Nekoliko sati kasnije, on je nastavio učešće u humanitarnoj akciji, s masnicom na oku i 14 kopči na glavi.

Samo nekoliko sati nakon što je zadobio povrede od pada u svojoj kući, Karter je otputovao u nedelju u Nešvil kako bi volontirao. Uprkos povredama, najstariji živi američki predsednik i njegova supruga Rozalin tokom ove nedelje rade na izgradnji 21 nove kuće u Nešvilu u okviru projekta „Stanovanje za čovečanstvo“.

Karterove povrede bile su vidljive tokom njegovog obraćanja. Pod bejzbol kapom, levo oko bilo je delimično prekriveno gazom, a ispod gaze bio je vidljiv otok i masnica. On je obraćanje prisutnima započeo priznajući svoj pad dok se spremao da ide u crkvu u nedelju ujutro.

„Pao sam i udario čelo u oštru ivicu i morao sam da odem u bolnicu. Stavili su mi 14 kopči, kao što ste primetili. Ali imao sam prioritet broj 1. da dođem u Nešvil i gradim kuće“, rekao je Karter.

Sredstva prikupljena u okviru njegovog volonterskog rada omogući će da neprofitna organizacija do 2021. godine izgradi dodatnih 12 porodičnih i 26 gradske kuće. Bivši predsednički par u okviru projekta „Stanovanje za čovečanstvo“ volontira već 35 godina, gradeći domove širom SAD i sveta.

Oni su radili zajedno sa 103.000 volontera u 14 zemalja, uključujući Indiju, Južnu Koreju i Filipine.

N1 Beograd

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.