U trendu

Tragična sudbina mladog para: Oboje su oboleli od raka dok su čekali bebu

Mladi par Samanta i Martin Boutmen, roditelji četvorogodišnjeg Majkla, bili su presrećni kada su saznali da im je na putu drugo dete. Međutim, sreća u ovoj porodici nije dugo potrajala.

Samanta je ubrzo počela da pati od snažnih grčeva i da primećuje krv u stolici, piše Dejli Mejl. Znala je da nešto nije u redu. Lekar je uputio na kolonoskopiju, ali je ona odbila pregled zbog straha da će povrediti nerođeno dete.

Nekako u isto vreme, njenog supruga Martina počele su da muče snažne glavobolje, zbog kojih je često povraćao i imao problema sa hodanjem. Prvi nalazi pokazali znake tumora u području iza očiju.

Specijalista mu je objasnio da su pronašli sedam tumora na mozgu. Detaljne pretrage otkrile su da se karcinom proširio na pluća, jetru i kosti. Boutmanovi su bili šokirani ovim vestima. Martin je radio kao instruktor jedrenja, nije pušio i bio je u dobroj fizičkoj kondiciji.

– Još uvek ne možemo da poverujemo kakva nas je nesreća snašla – rekla je 32-godišnja Samanta i dodala: – Celo ovo iskustvo pomoglo nam je da shvatimo i to koliko smo srećni.

Martin je odmah počeo da se priprema na najgore. Napisao je testament i pripremio fotografije kako bi njegova deca znala kako je njihov otac izgledao. Opaka je bolest toliko napredovala da Martin nije očekivao da će doživeti rođenje drugog deteta. Snimao se dok je čitao priče za laku noć za ćerku koju nikad neće upoznati.

Ipak, uprkos lošim prognozama, doživeo je 12. novembra 2016. i rođenje ćerkice Esme. Ubrzo je usledio drugi udarac. Njegovoj supruzi Samanti dijagnostifikovan je rak creva.

– Martin je bio izvan sebe. Jedina stvar koja ga je terala napred bila je pomisao da ja ću i dalje biti ovde i brinuti o deci, čak i da se njemu nešto dogodi. Znala sam moram da se borim za svoj život – rekla je Samanta za Mirror, a prenosi 24sata.

– Očajnički sam se držala za nalaz onkologa na kom je pisalo: Izlečiv – opisala je mlada majka. Samanta je operisala karcinom u februaru prošle godine, a potom je sledilo šest meseci hemoterapije jer se karcinom proširio na limfne čvorove.

Gepostet von Samantha Boatman am Sonntag, 23. November 2014

Par se i dalje bori, ali dok je Samanta sve bliže ozdravljenju, njen je suprug suočen sa lošim prognozama jer je rak na plućima neizlečiv.

– Jednog dana njegov karcinom će pronaći način i nadmudriti lekove – rekla je Samanta o bolesti svog muža. – Možda imamo još pet godina, možda već sutra dođe kraj. Ali trudimo se da nam život ne prolazi u stalnom strahu od smrti.

Objasnila je da su oboje, uprkos okrutnoj dijagnozi, naučili da mnogo više cene život.

– Nastojimo da zadržimo vedrinu, šalimo se kome od nas dvoje je gore. Humorom pokušavamo da držimo glavu iznad vode – zaključila je Samanta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)