U trendu

Tragična sudbina: Mladoženja umro na oltaru

Pol Vin trebalo je da se oženi Alison Vin, ali umesto najsrećniji, taj dan postao je najtužniji kada je on kolabirao i preminuo, prenosi The Miror.

Ovaj 57-godišnji otac jedanaestoro dece iz Škotske bolovao je od raka kada se srušio na venčanju. Porodica je neuspešno pokušala da ga spasi. Alison i Pol u vezi su bili 21 godinu, imaju petoro dece, a neutešna udovica je izjavila da je on bio „fantastičan otac“.

Polu je rak štitne žlezde otkriven samo osam dana pre nego što je umro, a davali su mu između šest nedelja i dva meseca života.

Par je zato požurio s venčanjem, da iskoriste preostalo vreme. Alison, koja je promenila prezime pre nekoliko godina, kaže da je porodica skrhana:

– Da sam znala da nemamo mnogo vremena, organizovala bih venčanje početkom nedelje. Nikad nije otišao na lečenje.

Venčanje je trebalo da bude održano 25. juna, a mlada je zaboravila cveće, pa je u crkvu zakasnila 10-ak minuta dok je čekala da joj ga prijateljica donese:

– Pokupila sam cveće i krenula po stepenicama. Sve je delovalo u redu, iako se činilo da je Polu malo neprijatno.

Dodala je da su mladoženju do oltara dovezli u kancelarijskoj stolici jer nije imao snage da sam stigne.

– Rekli su mi da nije imao daha i da se borio – rekla je nevesta.

Kada je Alison dolazila pred oltar, shvatila je da je Pol klonuo u stolici i da nešto nije u redu.

– Pozvala sam ga nekoliko puta. Nije se okrenuo, nije me pogledao i shvatila sam da nešto nije u redu i počela sam da se gubim i dozivam njegovo ime.

Danijel Sud, Polova kuma i njena sestra spustile su Pola na zemlju i počele da mu pružaju prvu pomoć reanimacijom, zatim i defibrilatorom, ali nije mu bilo spasa.

Alison gleda svetliju stranu ove tragedije:

– Pol i ja smo izgubili dete 2004., imala sam spontani pobačaj, pa nalazim utehu u tome da je on gore s našim detetom. Njegova majka je preminula 2020., pa je i s njom.

Kada je par saznao za Polovu bolest, venčanje su pomerili s 16. juna na kraj tog meseca.

Upoznali su se 1999. i u vezi dugoj 21 godinu dobili su petoro dece.

– Mi smo mu bili život, uradio bi sve za svoju decu. Pomerio bi nebo i zemlju za njih i svi su ga voleli – rekla je skrhana Alison.

Poznanici su pokrenuli skupljanje donacija kako bi pomogli porodici da plate Polovu sahranu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar