U trendu

Tragična sudbina rijaliti učesnice: U ‘Velikom bratu’ saznala da ima rak (foto, video)

Poslednje što učesnici rijaliti programa očekuju je da ima neko uživo, pred kamerama, saopšti strašnu vest da boluju od neizlečive bolesti. Upravo to je doživela Džejd Gudi, jedna od prvih rijaliti zvezda u Velikoj Britaniji.

Ona je 2009. preminula od raka grlića materice, a dijagnozu je saznala drugog dana učestvovanja u indijskoj verziji ‘Velikog brata’.

Vest su joj saopštili u ispovedaonici, a snimak na kojoj putem telefona saznaje da boluje od smrtonosne bolesti, puštena je u toj epizodi rijalitija. Deset godina nakon njene smrti izašao je dokumentarac ‘Džejd: Rijaliti zvezda koja je promenila Britaniju’, u kojem se nalazi i taj video, a Britanci su šokirani činjenicom da je sve snimljeno i emitovano na televiziji. Džejd je kasnije priznala da nije znala da se trenutak u kojem saznaje da je bolesna snima i da će ga videti cela Indija.

– Nisam imala pojma da snimaju razgovor. To jednostavno nije bilo u redu. Osećala sam se užasno usamljeno jer sam bila poslednja koja je saznala dijagnozu i samo sam želela da me neko zagrli – rekla je.

View this post on Instagram

#jadegoody #10years #cervicalcancerawareness

A post shared by aliceband (@aliceb_and) on

Džejd je odlučila da učestvuje u indijskom Velikom bratu nakon što su je optužili da je imala rasističke komentare prema kolegenici iz rijalitija, Indijki Šalpi Šeti. Ipak, kada je saznala da je bolesna, vratila se kući. Budući da joj je bolest otkrivena prekasno, rak se proširio na debelo crevo, jetru i reproduktivne organe, a nisu joj pomogli ni hemoterapije i zračenja. Međutim, Džejd je do smrti nastavila da snima rijalitije kako bi finansijski osigurala dvojicu sinova, danas 15-godišnjeg Bobija i 14-godišnjeg Fredija.

Nakon što je preminula u 27. godini o njezinim sinovima nastavio je da se brine otac Džef Brezier. S obzirom na to da je Džejd svoju priču o borbi sa opakom bolešću nastavila da iznosi javno, ljudi su je cenili i pružali joj podršku. Takođe, njena teška priča podstakla je Državni zavod za zdravstvo na reviziju nacionalnog programa o obaveznim ginekološkim pregledima.

https://www.instagram.com/p/B1cKgD0h-RC/

Inače, Džejd nije bila omiljena za vreme učestvovanja u rijalitijima u Britaniji. Ogovarala je cimere, često se opijala i skidala, a nakon što su je gledaoci svojim glasovima eliminisali iz šou programa, bila je proglašena ‘najomrženijom ženom u Britaniji’. Međutim, i njena negativna popularnost donela je mnogo svesniji pristup zdravlju žena, a medicinske statistike zabeležile su porast preventivnih ginekoloških pregleda. Tako je celi fenomen dobio i ime po njoj – efekt Džejd Gudi, prenosi 24časa.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.