U trendu

Trgovački lanci ovako vas navode da potrošite više nego što ste planirali, izbegnute zamke

Biti svestan taktika na koje vas supermarketi navode da potrošite više može pomoći u smanjenju šanse da potrošite svoj novac idući put kada budete kupovali hranu, piše Klixba.

Pametan raspored u prodavnici

Supermarketi žele da prošetate celim prostorom, jer je veća verovatnoća da ćete usput pokupiti nepotrebne stvari. Zbog toga se osnovni predmeti, poput jaja, obično drže na nejasnim mestima.

Zbog toga ćete morate ići po prolazima kako biste ih pronašli. Osim toga, često ćete otkriti da baš kad se naviknete na raspored, supermarket ponovo sve promeni.

Veća kolica

Kolica u supermarketima sada su mnogo veća nego što su bila, a što više prostora imate, veća je verovatnoća da ćete ga ispuniti. Što su veća kolica, to je verovatnije da ćete na kraju potrošiti više, pa umesto toga pokušajte da uzmete običnu korpu.

Skuplji proizvodi u nivou očiju

Položaj proizvoda na policama može imati velik uticaj na verovatnoću da ćete ih kupiti. Mnogo je verovatnije da će užurbani kupci zgrabiti prve artikle koje vide, odnosno one koji se nalaze u nivou očiju, a supermarketi to koriste u svoju korist.

Igračke na nižim nivoima

Slično tome, igračke u svetlim pakovanjima, žitarice sa šarenim maskotama, slatkiši i časopisi obično se stavljaju na niže police kako bi deca lako mogla da ih dohvate.

Prijatni mirisi

Jeste li ikada ušli u supermarket i osetili miris sveže pečenog hleba ili pita? Ovo je još jedna uobičajena taktika koju supermarketi koriste kako bi vas uverili da potrošite više.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar