U trendu

Tri pravila sreće koje svako treba da zna

Potrebna su samo tri koraka da još danas postanete srećniji.

Sreća je odraz našeg unutrašnjeg stanja i stvar ličnog doživljaja

Profesorka na univerzitetu u Riversajdu u Kaliforniji, Sonja Ljubomirski, koja se bavila istraživanjem na ovu temu, smatra da ćemo biti srećniji ukoliko uradimo nešto lepo za druge. Važno je i da znamo da iskažemo zahvalnost, jer to doprinosi jačanju samopoštovanja, izgradnji društvenih veza i smanjenju negativnih emocija.

Jedan od načina da postanete srećni je optimizam

Ispitanici su dobili zadatak da zamisle najblistavije trenutke u svojoj budućnosti, a rezultati su pokazali da to pomaže da istraju u ciljevima i lakše prebrode prepreke. Takođe, važno je da sebe nikad ne upoređujete sa drugima. Studija je pokazala da srećni ljudi ne primećuju one koji su možda bolji od njih, a pokušaj da u materijalnom smislu održite korak s uspešnijima je način da postanete depresivniji.

Sreća se ogleda i u negovanju međuljudskih odnosa

Odvojite vreme za druženje s prijateljima i članovima porodice. Poklonite im pažnju, recite im što vam se sviđa kod njih, a kad im se desi nešto lepo, podelite radost sa njima.

Takođe, privilegija je baviti se profesijom koju volite jer ćete to činiti sa lakoćom i uživanjem. Ne zaboravite da se redovno bavite fizičkom aktivnošću i da meditirate, ali, pre svega, naučite da se ponašate kao srećna osoba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar