Stalno kasnite na posao? Uz ova tri sjajna trika spremite se za samo 7 minuta

Jutarnje spremanje za posao se obično pretvori u jurnjavu i opštu paniku. Idealno bi bilo da odeću koju planirate da nosite sutra, spremite prethodnog dana. Ali, šta ako vam se mišljenje u međuvremenu promenilo ili je pala kiša, i odabrana kombinacija vam više ne odgovara.

A šta kada bi vam neko rekao da je to moguće uraditi u miru, bez jurcanja, i to za samo 6, 7 minuta?

Sve je u pažljivom planiranju.

“Spremićete se za samo 7 minuta ujutru. Ne morate da razmišljate o tome koju odeću da izaberete, koliko ste mršavi ili debeli, da li vam garderoba ide uz ceo stajling ili ne”,  navode stilisti koji preporučuju da odmah uklonite sezonsku odeću iz ormara, istog trenutka kada više ne možete da je nosite.

Tople džempere i jakne u leto treba da premestite u poseban ormar. Preostalu odeću nakon pranja treba odmah da sortirate po različitim kriterijumima. Na primer, možete da grupišete sve majice sa majicama i haljine sa haljinama.

Alternativni metod je da se na jednoj vešalici odmah kreiraju gotovi stajlinzi, odnosno farmerke i nekoliko majica koje im odgovaraju.

Još jedan način da sebi uštedite vreme je da grupišete svoju odeću prema temi. To znači da vešalice sa farmerkama i majicama treba da budu na jednoj strani ormana, a haljine i kancelarijski kompleti na drugoj. Tako da možete znati gde tačno sve stoji, a rukovodite se samo time kakvo je vreme (toplo, hladno, kišovito itd) ili za koju priliku se spremate, da li je posao, dnevna šetnja, izlazak u grad…Kada se tako organizujete, oblačenje ujutru će biti lako i brzo dok pljesnete dlanom o dlan!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.