U trendu

Troje je gužva

Jedna od najčešćih seksualnih fantazija, kako muškaraca, tako i žena, jeste da ih u krevetu bude troje. Njih dvoje i još neko, možda još jedna žena, možda muškarac. U seksualnim fantazijama kao takvim nema ničeg lošeg, ali za neke od njih najbolje je da ostanu na nivou fantazije, a ona o troje u krevetu je jedna od takvih.
Ima onih koji veruju da bi im dovođenje treće osobe u krevet začinilo seksualni život, da bi se svi lepo zabavili, imali žestok seks, a onda bi se njih dvoje prijateljski rastali s trećom osobom. Možda bi povremeno to i ponavljali s njom, možda i ne bi, možda bi se treća osoba u krevetu stalno menjala… Međutim, u praksi to najčešće ne bude sve lako i bezbolno.
Veoma je teško, kada ste s nekim u krevetu, nemati nikakva osećanja prema toj osobi. Makar vi o tome i razmišljali kao o nečemu neobaveznom, ili zavaravali sebe da tako razmišljate. Naročito je ženama teško da budu u krevetu s nekim prema kome ne osećaju skoro ništa izuzev blage naklonosti, mada ni muškarcima to nije lako, šta god se pomislilo nakon "ma to je bio samo seks" pravdanja za neverstvo.
A čim su emocije uključene, to već nije samo igra i malo začinjavanja seksa. To već komplikuje stvari. Partneri svoju ljubav više ne usmeravaju samo jedno na drugo; jedno od njih dvoje, ili možda i oboje, deo ljubavi će pružiti i trećoj osobi. Tu se onda stvara i ljubomora, i strah od gubitka, ni toj trećoj osobi najverovatnije nije svejedno… Ono što teoretski počne kao "zabava za odrasle" i "samo žestok seks" preraste u jednu veoma bolnu zbrku u kojoj su povređena osećanja svih. Tu je neretko i osećaj da ste na neki način izdani, bez obzira na to što ste sami pristali na celu stvar. Ispadne da taj seks zaista nije bio vredan svega ostalog što je prouzrokovao. Ne kažemo da će dovođenje treće osobe u zajedničku osobu nužno da vam uništi vezu, ali u najvećem broju slučajeva doneće više bola nego zadovoljstva.
Ima i parova koji su doveli nekog trećeg i ispalo im je baš super. Ima i onih koji to redovno rade i uživaju u tome, i veza im i dalje sasvim lepo funkcioniše. Ljudi se razlikuju, veze nisu sve iste, pa ne mogu ni da postoje pravila koja važe za ama baš svaku vezu. Mogu, eventualno, da postoje pravila koja važe za većinu – i za većinu važi da je dovođenje trećeg/treće u zajedničku postelju loša ideja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.