‘Trudna supruga me je lagala da čekamo sina, bio sam besan kada sam saznao da je devojčica’

Iščekivanje deteta i saznavanje pola za većinu je parova uzbudljivo vreme, a za jednog je oca bilo i prava prekretnica u vezi, jer je shvatio da mu je supruga lagala.

„Tokom prvih trudničkih termina moje žene bio sam na poslovnom putu i zato je na njih odlazila sa svojom mamom“, ispričao je 35-godišnji budući otac na Reditu. Kada se vratio, kaže, supruga mu je uzbuđeno rekla da će dobiti sina. „Bio sam presrećan, a puno smo uložili i finansijski: plava dečja soba, predmeti s temama za dečake, čak smo ga nazvali po mom pokojnom dedi“.

Muškarac je objasnio i da je on sam imao prilično burno detinjstvo, te je uvek žudio za snažnom, očinskom figurom koju nije imao u svom životu. „Nikad nisam bio povezan sa svojim ocem i uvek sam zamišljao kako ću biti sa sinom, a moja je žena bila svesna te moje duboko ukorenjene želje“. Ipak, jedan je komentar njegove svekrve otkrio istinu; da će par zapravo dobiti devojčicu, na šta je on prilično burno reagovao.

„Žena je priznala da je znala od početka, ali da nije želela da mi kaže, misleći navodno da tako štiti moja osećanja. Bio sam skrhan i odmah sam osetio težinu prošlih izdaja. Iako mi je bilo bolno sam sam raščistio dečju sobu i, u trenutku za kojim žalim, njenoj majci rekao da više nije dobrodošla na porodična događanja, jer je smatram delom prevare“, ispričao je i dodao da je tako reagovao zbog nekih negativnih duboko ukorenjenih emocija i trauma.

„Ipak, volim svoju ženu i brzo sam zažalio zbog svojih reakcija“, dodao je na kraju, ali mnogi su na Reditu istakli da je previše toga projektovao na svoje još nerođeno dete. „Naša deca ne postoje da nas popravljaju“, napisao je jedan, a drugi je dodao: „Jadno dete još se nije ni rodilo, a već je kažnjavano jer nije ispunilo očekivanja“.

„Uništio je buduću sobu svoje ćerke u napadu besa jer ga je izneverila pre nego što se uopšte porodila“, grubo je zaključio jedan korisnik, a i mnogi su drugi bili šokirani zbog njegove reakcije na ćerku. „Kao da ste svima poručili da je devojčica bezvredna, da se za nju ne isplati pripremati ili uzbuđivati“, napisao je jedan uzrujani korisnik, a prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.