U trendu

Tuga i očaj: Milijarder sahranio troje dece ubijene na Šri Lanki

Danski milijarder Anders Holh Povlsen (46) u subotu se sa porodicom oprostio od svoje troje male dece koja su ubijena u uskršnjem terorističkom napadu na Šri Lanki. Povlsen je tešio suprugu Ane i ćerku Astrid sa kojima je stajao ispred kovčega prekrivenim cvećem.

Alfred, Alma i Agnes poginuli su u napadu na hotel Shangri-La u Colombu, dok je porodica bila na odmoru na Šri Lanki. Astrid je preživela napad, a navodilo se i da je Povlsen povređen, ali nije bilo poznato koliko su teške povrede.

Na sahranu u Arhusu u subotu su došli i brojni članovi danske kraljevske porodice, ali i premijer Lars Loke Rasmusen. Danski mediji prenose i da je crkva bila ukrašena balonima i cvećem, a upravo je jedina preživela Povlesnova ćerka, Astrid, u jednom trenutku ispred pogrebnih kola presekla veliki buket balona.

Na komemoraciji, dan uoči sahrane, pročitana je Povlsenova izjava u kojoj se navodi da je ovo potpuno neshvatljiv gubitak, ali su zahvalili porodici, prijateljima i komšijama na ljubavi i podršci i obećali da će zajedno sa svima njima naći izlaz iz ove tragedije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar