Tužna životna priča Rialde Kadrić: Život joj je obeležila jedna tragedija

Jugoslovenska glumica Rialda Kadrić, najpoznatija po ulozi Marije u filmskom serijalu „Žikina dinastija“, preminula je danas u 58. godini. Život je provela u Londonu, a svojevremeno je u emisiji „Balkanskom ulicom“ ispričala je zašto se nikad više nije vratila u Beograd.

Rialda je podelila s javnošću potresnu ispovest da je tokom rata koji je početkom devedesetih zadesio Jugoslaviju, iznenada preminula njena majka.

– Bila sam u Londonu na usavršavanju jezika. Tog 16. januara 1991. godine, kada je počeo rat u Zalivu, moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu. Sedela sam u stanu u Londonu, gledala vesti, slušala o početku rata, kada me je zatekla ta vest. Aerodrom je bio zatvoren i nisam imala načina da se vratim kući. Jako sam bila vezana za svoju majku, a pošto nje više nije bilo, a rat i u bivšoj Jugoslaviji širio se celom zemljom, rešila sam da se vratim u London i tamo počnem neki novi život – rekla je Rialda tada i priznala da nikada nije prebolela majčinu smrt.

Uprkos ogromnoj popularnosti u celoj Jugoslaviji, nije pristajala na oreol mlade filmske dive. Nikada se nije previše eksponirala, čak je odavala utisak stroge i suzdržane devojke. Završila je svetsku književnost i master studije, bavila se novinarstvom, a godine je posvetila usavršavanju do zvanja psihoterapeuta.

Imala je samo 13 godina kada je dobila ulogu u “Žikinoj dinastiji”, a i o tom iskustvo je govorila javno.

– Prvi put sam se u životu poljubila pred filmskim kamerama. I naravno da sam ja tu glumila zrelost, jer sam ja htela da pokažem da ja to sve znam. Ne savetujem, probajte bez filmskih kamera – rekla je kroz smeh Rialda i dodala:

– To što sam ja možda izgledala zrelije, ili što neko dete i danas može da deluje zrelije, ili intelektualno, ne znači da emotivno to može da isprati – navela je ona, a evo šta je nedavno rekla o jednom od najpoznatijih ljubavnih parova srpske kinematografije.

– Pitanje je ko su Boba i Marija danas. Da li oni postoje i da li je njihova ljubav danas zabranjena i zašto. Mi smo tada živeli u jednom besklasnom društvu, a danas je to drugačije. Ja sam glumila da sam zrelija jer sam se našla u jednom svetu odraslih. Tu je bio moj pokušaj kako da izađem sa svim tim i da se ta strepnja ne vidi. Mene je film otkrio za moje vršnjake koji su govorili: „To je jedna dobra, popularna ženska“. Imala sam trinaest godina kada sam glumila. Nekako sam izašla na kraj sa tim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.