U trendu

U ovoj evropskoj zemlja zabranjeno je pustiti vodu u WC-u nakon 22 sata

Niko vas ne može sprečiti da koristite toalet usred noći. Međutim, nakon nužde, nemojte puštati vodu u toaletu. Ili je barem tako ako živite u iznajmljenom stanu sa tankim zidovima u Švajcarskoj.

U većini propisa za stanare u stambenim zgradama u Švajcarskoj stoji da treba poštovati kućni red i ne uznemiravati komšije između 22 i 7 časova.

Kućni red se razlikuje od zgrade do zgrade, a lista zabranjenih aktivnosti varira u zavisnosti od debljine zidova u zgradi, broja stanova i profila stanara.

Mnoge bučne aktivnosti mogu se naći na listi zabranjenih aktivnosti – na primer, građevinski radovi, zabave, sviranje nekog instrumenta ili usisavanje. Ako živite u zgradi sa tankim zidovima, to može biti i ispiranje toaleta.

Internetom kruže priče da je pravilo o nepuštanju vode u toaletu posle 22 sata urbani mit koji nema mnogo veze sa stvarnošću, pogotovo ako živite u stanu sa više ljudi.

„Kada živite u stanu sa više ljudi, morate da pustite vodu u toaletu, inače toliko smrdi da i muve počnu da kašlju“, našalio se jedan od korisnika onlajn servisa za postavljanje pitanja Kuora, koji živi u iznajmljenom stanu u Švajcarskoj, dodajući:

„U mojoj zgradi nije dozvoljeno slušati glasnu muziku posle 21 sat, razgovarati telefonom osim u hitnim slučajevima, praviti buku, zabijati eksere u zid, puštati psa da glasno laje, uključivati veš mašinu i sl. Ali ispiranje toaleta je neophodno.“

Spisak zabranjenih aktivnosti u stambenoj zgradi obično se navodi u ugovorima o zakupu stanova, a stanari su dužni da ih potpišu i pristanu na njih pre useljenja. Na ovaj način niko nije primoran da radi nešto sa čime ranije nije upoznat, prenosi Pun kufer.

Najbolji način da se objasni situacija sa večernjim povlačenjem vode u Švajcarskoj? Nije protivzakonito ispiranje toaleta, ali takođe nije protivzakonito da agencija za iznajmljivanje u ime vlasnika zgrade stavlja takva ograničenja u zakup i kažnjava stanare koji se ne pridržavaju pravila, posebno u starijim zgradama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar