U trendu

U ovoj zemlji prosečna plata 300e, a siromašnih – nema

Za ljubitelje Južne Koreje pripremili smo zanimljive činjenice koje sigurno niste znali do sada

Donosimo vam najzanimljivije detalje o Južnoj Koreji:

Deca rođena u Južnoj Koreji smatraju se „jednogodišnjacima“ kada se rode, a sledeće lunarne nove godine napuniće dve godine. 100 dana nakon njihovog rođenja, održava se proslava za bebu.

Južna Koreja je svetski lider u internet konekciji. Približno 92% stanovništva zemlje su korisnici interneta i mogu se pohvaliti najbržom prosečnom brzinom veze na svetu.

Tekvondo je nacionalni sport Južne Koreje. Veruje se da je izmišljen pre otprilike 2.000 godina.

Lotte Vorld, glavni rekreativni centar u Seulu, dom je jednog od najvećih zatvorenih tematskih parkova na svetu, kao i zabavnog parka na otvorenom, veštačkog ostrva povezanog monošinom, tržnih centara, muzeja i još mnogo toga.

Crveno mastilo se u Južnoj Koreji smatra lošom srećom. Pisanje imena osobe sa mastilom u boji znači da je osoba mrtva ili će uskoro umreti.

Broj 4 se smatra lošom srećom jer je napisan na isti način kao i kineski znak za smrt. Broj se često menja slovom „F“, na primer kada koristite lift.

„Da li ste dobro jeli?“ je uobičajen pozdrav u Južnoj Koreji, korišćen na način na koji mi inače pitamo „Kako si?“

Nastavnik je jedan od najprestižnijih i najplaćenjih poslova u zemlji. U proseku, nastavnici zarađuju 2.500 dolara mesečno, a nastavnici u privatnim školama i univerzitetima zarađuju više.

Južnokorejski studenti moraju da polažu prijemni ispit na univerzitetu poznat kao soneung. Ujutro na testu, prijatelji i porodica se okupljaju u srednjim školama kako bi podelili slatkiše i poželeli učenicima sreću.

U Južnoj Koreji je zakon da se onlajn bankarstvo i kupovina moraju obavljati preko Internet Ekplorer-a.

Prva astronomska laboratorija na svetu, Cheomseongdae opservatorija, nalazi se u Južnoj Koreji. Izgrađena je sredinom 600-ih.

Južna Koreja je jasan primer pobede slobode i istrajnosti!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.